Így alakul az ónos eső csapadékzónája

Mindenhol visszavonta a meteorológiai szolgálat a veszélyjelzést.

2021. december 29., 06:22

Szerző:

Mindenhol visszavonta a korábban ónos eső veszélye miatt kiadott veszélyjelzését az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda hajnalra. 

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés alapján előbb elsőfokúra mérsékelték, hajnalra pedig valamennyi járásban vissza is vonták az ónos eső veszélye miatti riasztásokat. Mint írták: az ónos eső csapadékzónája reggelre az északkeleti, keleti országrészre korlátozódik, majd északkelet felé elhagyja az országot.

Az északkeleti határvidéken a havazás reggelig kitarthat. A térségben reggelig 4 centiméter körüli friss hó hullhat, de lokálisan az 5 centimétert is meghaladhatja a friss hóréteg – tették hozzá.

(Kiemelt kép: Gádoros, 2021. december 27. Egy nő takarítja az autóra fagyott ónos esőt a Békés megyei Gádoroson 2021. december 27-én. Fotó: MTI/Rosta Tibor)

 

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.