Így alakul az ónos eső csapadékzónája

Mindenhol visszavonta a meteorológiai szolgálat a veszélyjelzést.

2021. december 29., 06:22

Szerző:

Mindenhol visszavonta a korábban ónos eső veszélye miatt kiadott veszélyjelzését az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda hajnalra. 

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés alapján előbb elsőfokúra mérsékelték, hajnalra pedig valamennyi járásban vissza is vonták az ónos eső veszélye miatti riasztásokat. Mint írták: az ónos eső csapadékzónája reggelre az északkeleti, keleti országrészre korlátozódik, majd északkelet felé elhagyja az országot.

Az északkeleti határvidéken a havazás reggelig kitarthat. A térségben reggelig 4 centiméter körüli friss hó hullhat, de lokálisan az 5 centimétert is meghaladhatja a friss hóréteg – tették hozzá.

(Kiemelt kép: Gádoros, 2021. december 27. Egy nő takarítja az autóra fagyott ónos esőt a Békés megyei Gádoroson 2021. december 27-én. Fotó: MTI/Rosta Tibor)

 

 

19:45

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.

2022-ben 14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben és csak egy hajszállal elmaradva a magyar turizmus minden idők legsikeresebb évének számító 2019-es esztendő eredményétől – emelte ki évértékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.