Brutálisan drágul a téligumi

Jelentősen drágultak a téligumik, van olyan szervíz, ahol akár 40 százalékkal is többe kerül, sőt a szerelés díja is jelentősen megnőtt. Egy közepes minőségű téli gumiszett felszerelve több mint 100 ezer forintba kerül.

2022. október 18., 08:38

Szerző:

Van, ahol egy év alatt 35-40 százalékkal drágult a téligumi. Az egyik debreceni szervíz vezetője szerint sokan érdeklődnek és meg is döbbennek az elszállt árakon – derül ki az ATV Híradójából. A gyenge forint és az energiaárak növekedése a szerviz díjakat is megemelte, 10-15 százalékkal többe kerül a gumi felszerelése is.

A szakemberek azt mondják, hogy egyre többen próbálnak átmeneti megoldást találni. Sokan keresik a négyévszakos gumikat, hogy így spóroljanak, de a szervízekben ezt senkinek sem javasolják. A cserét is érdemes mielőbb elvégeztetni, ugyanis ezzel még elkerülhető a sorbanállás, amikor beköszönt majd a hideg.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

Fennállása huszadik évfordulójához érkezett az MVM Partner Zrt., Magyarország legnagyobb villamosenergia-nagykereskedője. Az elmúlt két évtizedben a társaság nagy utat bejárva és jelentős mérföldköveket elérve számos módon járult hozzá a magyar villamosenergia-rendszer ellátásbiztonságához és a rezsicsökkentés biztosításához.