Karácsony visszaszólt Orbánéknak

Az angoljával kezdte ki a Fidesz a főpolgármestert, aki erre válaszul Orbán orosz- és kínai nyelvtudásával vágott vissza a Facebookon. 

2021. május 10., 20:09

Szerző:

„Soha nem esett nehezemre elismerni, ha valaki valamiben jobb nálam, mert szerintem tanulni, fejlődni soha nem késő, másokat meghallgatni mindig muszáj. Ezt a politikában is erénynek gondolom, nem hátránynak” – írta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon.

A politikust az utóbbi időben az angol nyelvtudásával támadták a Fideszben. (Többek között Fürjes Balázs államtitkár – erről itt írtunk részletesebben.) A főpolgármester így folytatta: „A hirtelen támadt érdeklődésre reagálva így aztán készséggel elismerem, hogy a miniszterelnök beszélt angolja alighanem jobb, mint az enyém, legalább annyi különbség van a nyelvtudásunk között, mint amennyi egy Angliában töltött Soros-ösztöndíj és egy egyetemen megszerzett középfokú nyelvvizsga között feszül. Ezért én dolgozom is az angolomon folyamatosan.”

Majd hozzátette: „A miniszterelnök úr újsütetű kínaiját és oroszát viszont nem tervezem behozni.”

(Kiemelt kép: MTI | Szigetváry Zsolt)

2021. június 20., 13:53

Az Alkotmánybíróság elutasította az önkormányzat panaszát, miután a kormány kiemelt beruházásnak minősítette a part egyes részeit és az ott építendő hatalmas monstrumokat. Valami eredményt azért elértek.