Botka László: Kati tíz éve még titkárnő volt, semmi nem alapozta meg, hogy Magyarország államfője legyen

Novák Katalinnak és Várkonyi Andreának is üzent Szeged polgármestere, Botka László. 

2024. február 11., 13:29

Szerző:

Botka László szegedi polgármester „szegedi, lányos apaként” üzent a város két szülöttének a frissen lemondott Novák Katlainnak és Várkonyi Andreának. Mint azt közösségi oldalán megosztotta:

„Nekem három nagy, okos, gyönyörű lányom van, akiket arra nevelünk, hogy tudással, teljesítménnyel, munkával bármit elérhetnek. Nem könnyítette meg a dolgom, hogy többgenerációs, felső értelmiségi szegedi család lánya lett a NER celebje.

Kati tíz éve még titkárnő, kabinetfőnök volt, semmi nem alapozta meg, hogy Magyarország államfője legyen, Orbán választotta és dobta egy ostoba hiba miatt. 
Várkonyi Andi pedig az intelligenciában hisz, majd hozzáment Mészáros Lőrinchez! 
Kati, Andi nem könnyítettétek meg a szegedi lányos apák dolgát!”

Botka László 2003. óta Szeged polgármestere. 2017. május 27-étől október 2-ig volt a Magyar Szocialista Párt miniszterelnök-jelöltje. 2019-ben lépett ki az MSZP-ből.

Novák Katalin a köztévé műsorában jelentette be a távozását, miután az utóbbi napokban már a jobboldalon is egyre többen határolódtak el személyétől. Amin lépését indokolta: magyar emberként azt várnám a köztársasági elnöktől, hogy ne hibázzon, ha mégis, vállaljon felelősséget, akár azzal, hogy lemond a tisztségről. „Bocsánatot kérek azoktól, akiket megbántottam, és minden olyan áldozattól, aki úgy érezhette, nem állok ki mellette. Államfőként ma utoljára szólok önökhöz, lemondok a köztársasági elnöki tisztségről” – fogalmazott. 

Várkonyi Andrea 2021. őszén ment hozzá Mészáros Lőrinc kormányközeli milliárdoshoz, Felcsút korábbi polgármesteréhez. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Botka László Facebook-oldala)