Bősz Anett: azoknak is joga van a kultúrához, akik nem tudják megengedni maguknak

Elutasította Csák János korábbi szavait, amely szerint a kultúra azoké, akik ki tudják azt fizetni.

2023. február 11., 11:05

Szerző:

Azoknak is joguk van színházba és könyvtárba járni, szabadidejüket minőségi módon eltölteni, akik ezt a megélhetési válság miatt nem engedhetik meg maguknak – szögezte le Bősz Anett, a DK humán területekért felelős főpolgármester-helyettese, a Liberálisok elnöke szombati online sajtótájékoztatóján, amelyet a Facebookon közvetítettek.

Bősz Anett azt mondta, 12 évnyi Orbán-kormányzás után „lehullt a lepel”: Csák János kultúráért és innovációért felelős minisztert mondataiból kiderült, hogy az egészségügy, valamint az oktatás után a kultúra „lezüllesztése” is a kormány céljai között szerepel.

„Csák János szerint ugyanis a kulturális intézményeket azoknak kell eltartaniuk, akiknek pénze van rá, vagyis nem pusztán ennek a szektornak a kivéreztetése és a megszorító csomagja következik Csák János mondataiból, hanem az is, hogy mindenfajta emberség és szolidaritás kiveszett már az Orbán-kormányból” - fogalmazott Bősz Anett.

A DK elutasítja az Orbán-kormány kirekesztő felfogását, amely szerint csak a kiváltságos keveseknek joguk élvezni a településük által nyújtott kulturális és szabadidős lehetőségeket - hangsúlyozta.

Hozzátette, hogy ezért indították el a fővárosban a Nappali Menedék Programot és tették lehetővé az ingyenes belépést a rászoruló családoknak a Lumina Parkba, továbbá hátrányos helyzetű családokból érkező, iskolás gyerekek számára biztosítottunk ingyenes belépési és korcsolyabérlési lehetőséget a Városligeti Műjégpályán.

(Kiemelt kép: Bősz Anett, a DK budapesti főpolgármester-helyettese online sajtótájékoztatót tart 2023. február 11-én. Fotó: Bősz Anett, Facebook)

10:33

Megszűnik november 4-től a Keszthelyi Kórház szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztálya, ugyanakkor a szülészet-nőgyógyászati járóbeteg ellátás, a terhesgondozás és a nőgyógyászati szakellátás változatlanul elérhető lesz.