Mégsem omlik össze a Biodóm – erősítette meg Bősz Anett

Bősz Anett szerint nem fog összeomlani a városligeti Biodóm, de más jellegű fűtésre kell átállni a fenntartásához.

 

 

2023. október 21., 15:16

Szerző:

„Idén nyár elején a főpolgármesteri kabinet úgy döntött, hogy nem költ a továbbiakban az állam által megrendelt és finanszírozott, de be nem fejezett beruházásra” – nyilatkozta Bősz Anett, kultúráért felelős főpolgármester-helyettes pénteken a Népszavának.

A főpolgármester-helyettes megerősítette, hogy az épület megtartásához így is feltétlenül szükség lesz egy minimum hőfokra. Amennyiben nem temperálják az épület klímáját, akkor a tetőszerkezet tetején lévő, kívülről is látható háromszögek egyszerűen összeesnek, a tető beázik, az épület beomlik.

Bősz Anett mindezt szombaton is megerősítette a Facebook-oldalán. Idézte közösségi oldalán a Fővárosi Állat- és Növénykert közleményét, miszerint „a Biodóm kapcsán megjelent sajtóinformációkat semmilyen módon nem tudjuk alátámasztani. Az épület üzemeltetését a szokásos rend szerint látjuk el”.

„Más fűtéstechnológiát kell alkalmazni, mert az eddigi temperálás rendkívül költséges volt, a kormány pedig úgy von el forrásokat a budapesti büdzséből, hogy a fővárosiak közös pénzét erre tovább költeni nem tudjuk. A Széchenyi Fürdő hulladékvize már elegendő ahhoz, hogy télen is tartósan 14 fokon (az épület állagmegóvásához szükséges hőmérsékleten) tartsa az építményt” – tette hozzá közösségi oldalán szombaton Bősz Anett főpolgármester-helyettes.

(Kiemelt kép: a Biodóm belülről 2019. december 17-én. Fotó: Pásztor Csaba 168.hu)