Bomba Nagymaroson, több házat kiürítettek

Lezárták a település egy részét és házakat ürítettek ki a bomba miatt. A tűzszerészek a helyszínen.

2022. augusztus 10., 17:50

Szerző:

Csatornázási munkák során második világháborús tüzérségi lövedékeket találtak Nagymaroson, a rendőrség lezárta a Szálloda utca egy részét – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel szerda délután. Gajdos Milán elmondta: a tűzszerész alakulat katonái megkezdték a lövedékek azonosítását és állapotfelmérését. 

Ennek idejére a rendőrség száz méter hosszan lezárta a Szálloda utcát és hat házat kiürítettek – tette hozzá.

(Kiemelt képünk illusztráció. Szovjet gyártmányú, 100 kilogrammos légibomba a miskolci Vörösmarty Mihály utcában 2021. február 24-én. MTI/Vajda János)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.