Boldogkői Zsolt szerint van, akinek még korai eldobni a maszkot

A virológus szerint a vírusmutánsok okozhatnak meglepetéseket.

2021. július 5., 07:01

Szerző:

Aggódik a vírusmutánsok terjedése miatt, ezért Boldogkői Zsolt óva inti az időseket és az immunológiai betegségben szenvedőket, hogy levegyék a maszkot. A virológus szerint, aki nagyobb biztonságot szeretne, az mindenképpen viselje a maszkot zárt terekben és nagyobb tömegben is. A Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanárát az RTL Híradó azután kérdezte, hogy az országban szinte mindenhol stoppot hirdetett a kormány a maszkviselésnek. 

Mi is írtunk róla, hogy szinte az egész ország fellélegzett, amikor Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című szokásos pénteki  rádióinterjújában beharangozta, hogy még aznap meglesz az öt és félmillió beoltott és megszűnik a maszkviselés. Így is lett, a megjelent kormányrendelet szerint a kórházak és szociális intézmények kivételével nem kell maszkot hordani. Az RTL és a 168 riportja is arról tanúskodik, hogy a többség nagyon örül a maszkmentes életnek, de vannak, akik inkább óvatosak és továbbra is hordják a maszkot.

„Túl sokan haltak meg körülöttem, hogy én most ezzel játszadozzak” 

– mondta Sz. Zsuzsa az RTL Híradónak.

(Kiemelt képünk illusztráció: Tóth Bence védőmaszkban utazik egy miskolci autóbuszon 2020. április 23-án. MTI/Vajda János)