Orbán Viktor az OKFŐ gazdasági és informatikai főigazgató-helyetteseit felmentette

Orbán Viktor miniszterelnök  – Szondi Zita, az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) megbízott főigazgatójának javaslatára  – szombati hatállyal felmentette tisztségéből Tóbiás Tamás gazdasági és Miklovicz Zoltán informatikai főigazgató-helyettest  – közölte a Belügyminisztérium (BM) az MTI-vel.

2023. december 2., 08:59

Szerző:

A közlemény szerint Orbán Viktor miniszterelnök szombati hatállyal felmentette tisztségéből Tóbiás Tamás gazdasági és Miklovicz Zoltán informatikai főigazgató-helyettest. Helyettesítésük megoldott, az OKFŐ működése folyamatos és zavartalan. Az érintett vezetői álláshelyek betöltéséről később születik döntés – áll a közleményben. Ahogy arról beszámoltunk, gazdálkodási problémák miatt menesztették az egész gazdasági osztályt, köztük az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőjét, Jenei Zoltánt is november 30-án. 

Medicalonline számolt be róla, hogy a főigazgatói feladatokat Szondy Zita főigazgató-helyettes megbízott vezetőként látja majd el. A portál arról értesült, hogy az ágazat „gazdálkodási problémái” miatt Jeneit tették felelőssé, ez alatt a szektor példátlan eladósodását kell érteni, illetve, ahogyan a Népszava írja, a kormányzat Jeneit okolja azért is, hogy az intézmények gazdasági-műszaki üzemeltetésének leválasztása a kórházakról eddig nem bizonyult sikertörténetnek.

(Kiemelt képünkön: Orbán Viktor magyar miniszterelnök. Fotó: KISBENEDEK Attila / AFP)