Bunyó karácsonyig: folytatódik a balhé Kósa Lajos és a „csengeri örökösnő” között

P. Mária nem hagyja annyiban Kósa korábbi kijelentéseit. 

2021. december 24., 08:44

Szerző:

Személyiségi jogai megsértése miatt bírósághoz fordult az állítólagos milliárdos vagyonnal rendelkező és „csengeri örökösnő” néven elhíresült P. Mária, aki sérelemdíjat és bocsánatkérést követel Kósa Lajostól – értesült a Blikk. A lap szerint a nő azért döntött így, mert a fideszes politikus csalónak nevezte őt. Ügyvédje, Helmeczy László megerősítette az értesüléseinket.

Beadtam a keresetet, amelyben a védencem azt kéri, kérjen tőle bocsánatot Kósa Lajos és fizessen neki 2,5 millió forint sérelemdíjat, mert több nyilatkozata is személyiségi jogot sértő, rágalmazó és becsületsértő volt. Köztük az, amelyben Kósa Lajos azt állította róla, hogy csaló, csalásért már el volt ítélve, de ez nem igaz, még büntetőeljárás sem volt folyamatban ellene korábban – mondta a Blikknek Helmeczy. A Debreceni Törvényszék befogadta a keresetlevelet, csak arra várnak, hogy kitűzzék a tárgyalást.

Az ügyvéd hozzátette: védencem jó hírnévnek örvendett, Kósa Lajos baráti köréhez tartozott Csengeren, és több tízmilliós adományokkal támogatta az iskolákat és különböző jótékonysági szervezeteket. Erre egyszer csak azt mondja a korábbi barát kamerák előtt róla, hogy bűnöző és el volt ítélve. Attól, hogy előzetesben van pillanatnyilag, az ártatlanság vélelme őt is megilleti – jegyezte meg.

(Kiemelt kép:  MTI/Balogh Zoltán)

Tegnap 19:45

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.

2022-ben 14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben és csak egy hajszállal elmaradva a magyar turizmus minden idők legsikeresebb évének számító 2019-es esztendő eredményétől – emelte ki évértékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.