BKK: 1 az élet

Kampányt indított a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Budapest Közút a gyorshajtás ellen.

2023. július 12., 09:55

Szerző:

Az #azélet1 elnevezésű akció arra hívja fel a figyelmet, hogy a megfelelő sebesség megválasztása, és így az élet védelme a közlekedés során egyéni döntés és felelősség kérdése – írja a BKK közleménye.

„A 70 hetven, az 50 ötven, a 30 harminc, az élet 1” 

– hirdeti a BKK és Budapest Közút most induló, gyorshajtás elleni kampányának plakátja, arra utalva, hogy nem véletlen a sebességhatárok meghatározása, azok betartása pedig életbevágó. A legkisebb sebességtúllépésnek is tragikus következményei lehetnek – hangsúlyozták. 

Walter Katalint, a BKK vezérigazgatóját idézve azt írták, az Árpád hídi halálos gázolás idén már a sokadik olyan eset, amikor védtelen emberek esnek áldozatul valakinek a rossz, felelőtlen döntése miatt. Ez rámutat arra, hogy nagy a baj, és mielőbbi beavatkozásra, összefogásra van szükség. 

A Budapest Közút állásfoglalása szerint elengedhetetlen, hogy a közlekedők figyelembe vegyék mindazokat a jelzéseket, melyek a városi forgalomban való haladást szabályozzák, és kialakításuknak megfelelően használják az egyes utakat, útszakaszokat. 

Kiemelték: a biztonságos közlekedés alapfeltétele, hogy az emberek ismerjék és betartsák az egyes közlekedési módokra és eszközökre vonatkozó szabályokat, és nem utolsósorban legyenek tekintettel egymásra.

 A kampányhoz bárki csatlakozhat – olvasható a közleményben.

(Kiemelt képünk: Összeroncsolódott kerékpár és személygépkocsi darabjai az Árpád hídon 2023. július 1-jén. Eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval. A balesetben többen megsérültek, egy férfi a kórházban meghalt. MTI/Mihádák Zoltán)