Bige úgy gondolja, hogy karaktergyilkosság zajlik ellene

Csányi Sándort látja minden mögött. 

2021. december 1., 20:50

Szerző:

A miniszter úr vagy nincs tisztában a mai mezőgazdasági helyzettel, vagy hazudik, és megtévesztette a magyar termelőket, valamint a közvéleményt – mondta Bige László az ATV hírműsorán. 

Az üzletember szerint jelenleg karaktergyilkosság folyik ellene, hogy így fosszák meg a cégeitől. 

Nagy István agrárminiszter vasárnap azzal vádolta meg Bige Lászlót, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosát, hogy mindenkit megkárosított, aki zöldséget vagy gyümölcsöt vett, továbbá, hogy Bige mesterségesen tartotta drágán a műtrágyát.  

„Törvényes köntösbe burkolva akarják tőlem ellopni a céget, mert ez ma Magyarország legértékesebb ipari ingatlana”

– mondta el Bige az ATV műsorában. Hozzátéve úgy gondolja, hogy versenyhivatal által kiszabott bírság is ennek a folyamatnak a része. Bige László megemlített, hogy semmi köze nincs a politikához, annyit jegyzett meg, hogy Márki-Zay Péter jó embere lenne Magyarországnak. 

Bige László ellen két büntetőeljárás is folyik éppen, amelyeknek elgondolása szerint Csányi Sándor a feltételezett irányítója. Ennek okául csak az szolgálhat, hogy a Nemzeti Agrárkamara nemrég bejelentette, hogy az állam veheti át a műtrágyagyárának az üzemeltetését. 

(Kiemelt képünk: Bige László, a Bige Holding Csoport elnök-vezérigazgatója, a Vidor Fesztivál főszponzora beszédet mond a fesztivál megnyitóján a nyíregyházi Kossuth téren 2018. augusztus 24-én. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

 

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Elkészült hazánk legjobb munkahelyeit listázó kutatás. Az élbolyban első pillantásra meglepő cégek is: az első tízbe például bekerült a McDonald's és a MÁV is.