Besurrant az MTVA-ba Szél Bernadett, majd kinyitotta az ajtót Hadházy Ákosnak

Órákig vártak, mire megjelent a hírhamisító Papp Dániel. Sokra azonban nem mentek vele.

2019. január 14., 16:45

Szerző:

A két képviselő hétfőn újra az MTVA-ba látogatott, hogy végre szóba álljon velük valaki és megpróbálják újfent átadni az ellenzék öt pontos követelését, illetve magukkal vitték a törvényt, kinyomtatva, amely kimondja, hogy kötelességük segíteni, támogatni az országgyűlési képviselők munkáját. Mindezt élőben közvetítik is.

Több órával az érkezésük után sincs változás, továbbra is egy másik épületbe akarják kísérni őket, amire nem Szél és Hadházy, miután így is nehezen jutottak be, nem hajlandóak. Felajánlották, hogy a hat órás híreket megtartják onnan a Kunigunda utcából, csinálnak saját Híradót. 

Miközben ezt vitatták, hirtelen, csodák csodájára megjelent a vezérigazgató, Papp Dániel.

- Inzultálták, erőszakoskodtak a kollégáinkkal, mindenhol megjelentek az arcképeik, kitettek nyilvánosan telefonszámokat, szerintem önök is ismerik a törvényt, el tudnak menni a megfelelő joghatósághoz, de az az erőszakos módszer, amit önök elkövettek itt legutóbb, nem illik egy képviselői munkához - mondta Papp Dániel, majd hozzátette, hogy csakis írásban válaszol a kérdéseikre. 

Szél Bernadett folyamatosan próbálta a kezébe nyomni a papírokat, amin rajta van az ellenzék követelésének öt pontja, továbbá a képviselői törvény, mely szerint kötelessége lenne tájékoztatni az országgyűlési képviselőket. Papp Dániel szerint a képviselők az erőszakosak, a képviselők szerint ez fordítva van. 

Papp végül távozott, miközben Szél utána kiabált: – Ne féljen tőlük, ne meneküljön, ne legyen gyáva!

A képviselők maradnak, mivel nem tudtak érdemben beszélni a vezérigazgatóval, a hatórai híradót megtartják. 

Információink szerint számos, a korábbi székház foglaláson részt vevő, ellenzéki képviselő nem tudott a mai akcióról. 

A nap korábbi történései:

Szél elmondása szerint délelőtt be kellett surrannia, ahhoz, hogy bejuthasson, majd kinyitotta Hadházynak az ajtót, miután az az épület, az M elnevezésű, ahova irányították őket, zárva volt. – Ez országgyűlési képviselők esetén abszurd - mondták. Szél és Hadházy megérkezése után négy, fegyveres őr jelent meg a recepció mellett.

Hadházy hozzátette, látható hogy az Orbán-kormány nagyon fél, az MTVA-t védi, mert tudja, hogy ez a legerősebb bástyája. – Sok erőre és kitartásra lesz szükség, és több képviselő kell majd ide – mondta a független országgyűlési képviselő. A hírhamisító Papp Dánielre, az MTVA vezérigazgatójára várnak, akivel egészen eddig nem tudtak beszélni. Most is azt közölte, hogy nem ér rá. A politikusok azonban nem tágítanak. 

Pár perccel érkezésük után az MTVA leküldte hozzájuk a kommunikációs igazgatót, aki azt kérte tőlük, menjenek át vele az M épületbe. Szélék ezután tanakodni kezdtek, nem hagynák el szívesen az épületet, ha már „beszöktek”.  

A két politikus végül úgy döntött, hogy nem megy sehova, maradnak bent, és ott várják az igazgatót a kényelmes fotelben. Hadházy sokadjára elmondta a kommunikációs igazgatónak, hogy nem mennek át az M épületbe, de elfogadják, hogy Papp Dániel helyett Dobos Menyhérttel, a Duna Tv vezérigazgatójával beszéljenek. 

- Mivel minket innen fizikailag dobtak ki legutóbb, nincsen bizalmunk az MTVA-ban, így nem megyünk ki innen - zárta Szél, mire a kommunikációs igazgató sokadjára elmondta, hogy inkább az M épületet ajánlja. 

Miközben az országgyűlési képviselők várnak, az MTVA egyik munkatársa kamerázza őket. Szél az élő videójában azt is elmondta, hogy az Echo TV már megérkezett a Kunigunda utcába. Várakozás közben Hadházy és Szél a magyar média helyzetéről, a sok pénzzel kitömött kormánypárti sajtóorgánumokról beszélget.

A videójuk alatti kormánypáérti kommentelőknek Szél azt üzente, hogy nyugodtan el lehet őket küldeni melegebb éghajlatra, de ők ezzel is a munkájukat végzik, mivel a parlamentben láthatóan semmit nem tudnak elérni, lepattannak a petícióik, interpellációik.

Körülbelül fél óra elteltével újra visszatért a kommunikációs igazgató, aki megint csak elmondta, hogy Dobos Menyhért az M épületben várja a képviselőket. Hozzátette, hogy Szél és Hadházy tegyék fel a kérdéseiket írásban Papp Dánielnek, amivel Hadházyék nem éltek. 

Az öt pontot a képviselők átadták a kommunikációs igazgatónak is. - Látszódjon, hogy mi is kompromisszum készek vagyunk - mondta Hadházy. De Szél hozzátette azt is, hogy addig nem mennek el, amíg nem beszélnek Papp Dániellel az adófizetők pénzét érintő kérdésekről.  – Mi az oka annak egyébként, hogy Dobos Menyhérttel beszélhetünk, míg Papp Dániellel nem? - tette fel a kérdést Hadházy, amire a kommunikációs igazgató nem tudott válaszolni. 

Az országgyűlési képviselők az aulában vannak, és nem tágítanak. Annak ellenére sem, hogy Hadházyt frissen műtötték, regenerálódása után első útja a köztévébe vezetett. Az élő közvetítést többször újrakezdték, lent a két korábbit lehet megnézni.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.