Bese Gergő bátyja szerint az öccse a Fidesz áldozata

A Gulyáságyú Média szólaltatta meg a melegpornó-botrányba keveredett korábbi plébános, Bese Gergő testvérét, Bese Gábort és az édesanyjukat. Ők úgy vélik, a korábbi pap áldozat.

2024. szeptember 16., 14:45

Szerző:

A Gulyáságyú Média stábja Gödöllőn látogatta meg a melegpornó-botrányba keveredett katolikus pap, Bese Gergő szülői házát. A botrányos múltú korábbi katolikus papot nem találták otthon, ám Gábort, a testvérét és édesanyjukat igen. Bese Gábor, Bese Gergő négy és fél évvel idősebb bátyja a kamerák elé állt. 

Bese Gábor szerint az öccsét belenyomták a Fidesz sztárpapjának szerepkörébe

Bese Gábor, Bese Gergő bátyja azt nyilatkozta:

„mi mindig mondtuk neki, hogy a pap legyen pap, a politikus legyen politikus, sajnos mivel állandóan a közéletben volt, nyilván ezért is támadják sokkal jobban.”

A család szerint sok esetben a Fideszből küldték Bese Gergőt nyilatkozni különböző kormánypárti sajtóorgánumokhoz, televíziókba, és hogy a kormány intézte a médiaszerepeléseit. Szerintük ehhez „vezetői engedélyek” szükségeltettek, de hogy ki volt az atya fideszes „tartótisztje”, azt nem tudják, legalábbis nem árulták el. úgy vélik, Bese Gergőnek ebben nem volt választási lehetősége. „Amikor Tóth Gabi ellen kellett beszélni, arra is felkérték” – állítja a testvér.

Az is elhangzik, hogy az volt az elvárás tőle, hogy melegellenes nyilatkozatokat tegyen. Bese Gábor úgy véli, öccse „azért beszélt a melegek ellen, mert az egyház is, a kormány is melegellenes, ezt várták el tőle”.

A családja szerint Bese Gergő csalódott a Fideszben, segítségre, kiállásra számított a kormányoldalról a botrány kirobbanása után.

A testvér úgy gondolja Besét vagy „tőrbecsalták vagy valamilyen kábítószert adhattak neki”, mert „egy normális embernek eszébe nem jut, hogy a partnerét felvegye”. 

Kihasználta a FIdesz Bese Gergő atyát a család szerint

„Most ennek a levét isszuk, mert tegyük fel, ha most egy kis faluban van egy pap, és azt megvádolják, arról kiderül hogy meleg, vagy ilyen orgiákon vett részt, azzal a kutya se foglalkozik. De így hogy ő egy NER-es pap volt, ezért van ez ennyire felkapva. Erre képezték ki”

– mondta Bese Gábor az öccséről. Ez az oka annak is, hogy Bese bocsánatot akart kérni például az LMBTQ-közösségtől, de már „nem mer”.

Kiderül az is, hogy egy meg nem nevezett kommunikációs tanácsadó segített az atyának annak a nyilatkozatnak a megfogalmazásában, amelyet a botrány kirobbanása után tett közzé, és amelyben arról beszélt, hogy rászedték, a naivságát kihasználták és elveszítette a józan ítélőképességét.

Arra a kérdésre, csalódott-e a Fideszben, azt felelte: „mindenki csalódott, a Fidesz nagyon kicseszett magával, mert rengeteg szavazót veszített”.

Bese Gergő a Fidesz áldozata a család szerint

„Ez egy másfél évvel ezelőtti videó, ez nem most volt. Másfél évvel ezelőtt voltak valami Szent Patrik napján, és akkor ott mondták, atyám igyon, igyon, igyon, és akkor ez lett belőle” – állítja a testvér.

„Az öcsém nem követett el törvénybe ütközőt” – mondta Bese Gábor, aki szerint testvére áldozat, akit folyamatosan arra kérték, hogy posztoljon a NER-es rendezvényeken való részvételéről. „Mivel úgymond sztárpapja volt a Fidesznek, NER-es pap volt, ezért neki nyilván kellett itt egy Orbánnal, amikor felszentelte a Karmelita kolostort. Ott minket elátkoztak, mindegy. Mi ezt is mondtuk, hogy ne posztolja ki: téged úgy szeretnek mint Gergő atya, te rád felnéznek, meg minden, nem kell, hogy a politikával össze legyél mosva” – a bátyj szerint így intették óva Bese Gergőt a közszerepléstől.

Bese Gábor azt mondja: Bese Gergő „most a Fidesz áldozata lett, azt abszolút ki lehet mondani”.

(Kiemelt képünk: Bese Gábor, Bese Gergő bátyja. Fotó: képernyőfotó a Gulyáságyú Média felvételéből)