Már több tucat benzinkút bezárt a hatósági ár miatt

Ráadásul a kettős árazás is problémát okoz, nehéz ugyanis ellenőrizni a jogosultságot.

2022. június 12., 16:48

Szerző:

A Független Benzinkutak Szövetéségnek elnöke, Egri Gábor szerint, mivel a kettős árazás problémát okoz, a feszültséget elkerülendő, szinte mindenkinek hatósági árat számolnak – számolt be róla az Atv.hu.

A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke azt hangsúlyozza:

„Nagyon-nagyon-nagyon nehéz helyzetben vagyunk, rendkívüli módon el vagyunk keseredve a szabályozórendszer átláthatatlansága miatt, a veszteségek miatt, amik nap mint nap érnek minket az értékesítés révén, hiszen ugyanazon az áron kell eladnunk, mint amin beszerzünk, mínusz fuvarköltség, és a támogatás nem fedezi a kiadásainkat.”

Egri Gábor szerint az árstop miatt több tucat kút kényszerült bezárni. A kettős árazás is problémát okoz, nehéz ugyanis ellenőrizni a jogosultságot, és a feszültséget elkerülendő, szinte mindenkinek hatósági árat ütnek be a pénztárgépekbe.

(Kiemelt kép: A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. üzemanyagtöltő állomása Szigetszentmiklóson, a Petőfi Sándor úton. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.