Ágyi poloskákat ajándékozott a jobbikos politikus Rétvári Bencének, hogy szemléltesse a helyzetet a magyarországi kórházakban

2019. november 26., 09:05

Szerző:

Néhány üveg ágyi poloskát kapott Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Bencsik János jobbikos országgyűlési képviselőtől az Országgyűlés hétfői ülésnapján.

Fotó: Bencsik János/Facebook

Bencsik az azonnali kérdésében felidézte, hogy a számvevőszék szerint nem átlátható az egészségügyi intézményekben a közpénz felhasználása. Azt mondta, hogy a legrosszabb helyzetben a Jahn Ferenc kórház van, ahol a sürgősségi ellátást is rendszeresen bírálják. A jobbikos politikus fertőzésekről, a nővérszálló rossz állapotáról és ágyi poloskákról beszélt, és hogy mondandóját illusztrálja is, átadott Rétvárinak egy mikuláscsomagot, amelyben a nővérszállón kémcsövekbe összegyűjtött ágyi poloskák voltak.

Rétvári válaszában arról beszélt, hogy tavaly 120 milliót költöttek a kórház sürgősségi belépési pontjára, amelynek további részei is megújultak. Azt ő sem tagadta, hogy vannak még feladatok, ezért indították el az Egészséges Budapest programot. Beszélt a diagnosztikai berendezések vásárlásáról, és arról is, hogy nővérszálló fejlesztésére is programot indítottak.

Bencsik János később a dél-pesti nővérszálló rossz körülményeit is részletesen leírta a Facebook-oldalán.

(via 24.hu)