Bencsik András: Pankotai Liliből "cédát" csináltak a tanárok

A jobboldali publicista a Hír TV Sajtóklub című műsorában szidalmazta tovább a tüntető tanárokat és diákjaikat.

2022. október 31., 09:21

Szerző:

„Cédát csináltak” Pankotai Liliből a tanárok, mondta el Bencsik András kormánypropagandista vasárnap este a Hír TV Sajtóklub című műsorában. Bencsik szerint a 17 éves Pankotai, akinek október 23-i slam poetry költeménye után iskolája, a pécsi Nagy Lajos Gimnázium eljárást indított ellene, példája annak, hogyan rontják meg a tanárok a diákokat a magyar közoktatásban.

A Népszava, amely  a tévés megszólalást először szemlézte, kiemelte, Bencsik szerint nem szabad komolyan venni, hogy egy „butuska fruska” mit ad elő, ráadásul az „apjának két nagy pofont kéne adnia a lányának, hogy édes lányom, hát hülye vagy, hogy beszélhetsz így?!”

A propagandista a helyzetért a tanárokat hibáztatja, akik szerinte „zavargást” akarnak kirobbantani a politikai rendszer ellen Magyarországon.

„nagyon nagy baj van Magyarországon az oktatásban, ellepte a pedagógusi pályát, főleg a középiskolában egy olyan sötét társaság, amelyik kizárólag csak rombolni akar. Itt az ideje, hogy fölébredjünk”, – mondta el a műsorban Bencsik.

Elmondta, szerinte a tanárok szabad oktatást és több megbecsülést követelő tüntetéshulláma egyszerű lázítás, „és arra készülnek, hogy 15-20 év múlva, mikor ezek szavazóképesek lesznek, majd a Momentumot betolják a parlamentbe, mint kormánypártot, és akkor nekünk annyi”.

A teljes műsort itt lehet visszanézni:

(Kiemelt kép: Bencsik András, a Demokrata című hetilap főszerkesztője érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriánál 2017. szeptember 2-án. MTI Fotó: Varga György)