Behajtani tilos! – Változik a forgalmi rend a Lánchídnál

A buszoknak is kerülni kell majd a Lánchídnál. 

2022. november 24., 15:56

Szerző:

A körforgalom átépítése miatt hétvégén ideiglenesen lezárják a Lánchíd budai hídfőjénél a Clark Ádám teret, ezért az ott közlekedő buszok is módosított útvonalon járnak – közölte a Budapesti Közlekedési Központ csütörtökön. Azt írták:

a lezárás várhatóan szombaton 0:00 órától hétfőn hajnali 4:30 óráig tart majd.

Ezalatt a Clark Ádám tér teljesen le lesz zárva az átmenő forgalom elől, az Alagút felől csak a Hunyadi János út felé lehet behajtani, a Lánchíd utca és a Fő utca térhez csatlakozó útszakaszai zsákutcák lesznek – tették hozzá. 

A lezárás miatt több autóbusz útvonala is módosul. A 16-os buszra a Clark Ádám téren a Hunyadi János út elején kialakított ideiglenes megállóhelyen lehet fel- és leszállni. A 105-ös busz a Gyöngyösi utca felé a Krisztina körúton közlekedik, az Apor Vilmos tér felé közlekedő 105-ös busz pedig az Attila úton jár. 

A 916-os és a 990-es éjszakai járatok péntekről szombatra virradó éjszakától hétfő hajnalig közlekednek megváltozott útvonalon. 

A 916-os busz az Uránia felé a Krisztina körúton, a Széll Kálmán tér felé pedig az Attila úton közlekedik. A 990-es busz Rákoskert felé a Halász utca és a Döbrentei tér között a budai alsó rakparton jár, a Normafa felé közlekedő 990-es busz pedig az Attila úton éri el a Széll Kálmán teret, és onnan Batthyány téri betéréssel közlekedik tovább.

(Kiemelt képünk: A Lánchíd oroszlánjainak legókockákból készült másolatával pózol Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere 2022. október 27-én.)

 

 

10:47

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 12 millió forint bírságot szabott ki a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló MKB Bankra, egyebek közt az ügyfeleknek nyújtott befektetési tanácsadás gyakorlatához, egyes értékpapírok nyilvántartásához, a bennfentes kereskedelem lehetőségét megakadályozó szűrőrendszerhez kötődő hiányosságok miatt. A feltárt problémák nem veszélyeztetik a hitelintézet megbízható működését, az MNB közleménye szerint. 

10:11

A kormány döntése alapján a diákhitelekre is kiterjesztik a kamatstopot; a Diákhitel1 változatlanul 4,99 százalékos kamattal lesz elérhető 2023 januárjától, a Képzési hitelt és a Diákhitel2-t pedig továbbra is kamatmentesen vehetik fel a felsőoktatásban tanulók, jelentette be Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.