Bebizonyosodott: embertelen és megalázó a Munka Törvénykönyve

Az MSZP a munka törvénykönyvének módosítását javasolja azért, hogy a jövőben senkit se lehessen telefonon vagy sms-ben elbocsátani.
Simon Gábor, a szocialista párt elnökhelyettese ezt te egy közelmúltbeli esetre hivatkozva mondta. A XVIII. kerületi önkormányzat tulajdonában álló Városgazda Nonprofit Zrt.-től a múlt év utolsó napján sms-ben bocsátottak el egy kertészmérnököt, aki épp szabadságát töltötte.

2013. január 21., 13:37

Az MSZP-s politikus hozzátette: az új munkatörvénykönyv alapján a lépés jogszerű volt ugyan, de bizonyítja, hogy a kormánytöbbség szavazataival elfogadott jogszabály embertelen, munkavállaló-ellenes, kiszolgáltatottá teszi a dolgozókat.

Ezért – folytatta – az MSZP a munka törvénykönyvének módosítását javasolja. Kikötnék, hogy senkit sem lehet telefonon, sms-ben, illetve a szabadsága alatt elbocsátani. Simon Gábor indoklásul hozzáfűzte, hogy a munkaviszony létesítését kötelező írásba foglalni, ebből pedig az következne, hogy annak megszüntetését is csak így lehet kimondani.

Az MSZP-s politikus ezzel együtt felszólította a XVIII. kerület fideszes polgármesterét, Ughy Attilát és a városrész másik kormánypárti képviselőjét, Kucsák Lászó alpolgármestert, hogy a parlamentben támogassák javaslatát, egyúttal kérjenek bocsánatot a méltatlan körülmények között elbocsátott kertészmérnöktől. Emellett vizsgálatot sürgetett annak kiderítésére, mi indokolta a férfi azonnali felmentését, és ki döntött annak módjáról – írta az MTI-re hivatkozva a

Klubrádió hírportálja.

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.