Barátja tízéves kislányát rontotta meg egy férfi, kilenc év börtönbüntetésre ítélték

2018. augusztus 14., 16:18

Szerző:

A 49 éves dorogi férfi régóta ismerte a tíz éves kislány édesanyját, akivel baráti kapcsolatban voltak, ezért az asszony rendszeresen a vádlottra bízta a gyermekét. Az elkövető 2016 tavaszától 2017 májusáig havonta találkozott a gyermekkel, ilyenkor strandra mentek, ételt-italt vásárolt neki, és alkalmanként előfordult az is, hogy kislány a férfinál töltötte az éjszakát. Ebben az időszakban a férfi öt alkalommal szexuális cselekményt végzett a kislánnyal, erről felvételt is készített – írja az ügyészség.

Ezenkívül a vádlott 2017. június 19-én észrevette az egyik Esztergom-kertvárosi lakótelepen két kislányt, egy hat és hét évest, akik szülői felügyelet nélkül játszottak. A férfi gumicukrot ígérve a gyerekeket a közeli dombhoz csalta, majd megkérte őket, hogy a gépkocsijába szálljanak be. Ezután egy fás, bokros területre vitte őket, és önkielégítést végzett a gyerekek előtt.

Fotó: police.hu

Az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt. Vele szemben halmazati büntetésként kilenc év börtönbüntetést szabott ki, illetve nyolc évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az nem jogerős, a büntetőeljárás a Tatabányai Törvényszéken folytatódik. A bíróság a vádlott letartóztatását fenntartotta.

 

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.