Barátja nagyszüleinek telkén termesztette a marihuánát a Fidelitas egyik hódmezővásárhelyi vezetője

Egy büntetőjogász szerint a 350 tő után akár 10 évet is kaphat, ha pedig a terjesztést is bizonyítják, akkor 20 évet is.

2021. július 16., 15:09

Szerző:

Több forrás szerint is a hódmezővásárhelyi Fidelitas alelnökét gyanúsítja a rendőrség jelentős mennyiségű kábítószer-termesztéssel. A 27 éves férfi mellett egy idős házaspárt is ezzel gyanúsítanak, az ő telkükön találták meg a rendőrök múlt hét csütörtökön a 350 tő marihuánát. Úgy tudjuk, a Fidelitas-alelnök barátjának nagyszüleiről van szó.

Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester a 168-nak elmondta: a 27 éves férfi egy helyi gazdálkodó családból származik. Szerinte nagyon szomorú, hogy a Fidelitas és a bűnözés összefér, de egyáltalán nem lepődött meg, ahogy fogalmazott, ez nem egyedi eset. Szerinte a Fidesz egy bűnszervezet, a politikai elittől pedig a drogok sem állnak távol. Felidézte Szájer József brüsszeli esetét, amikor kábítószerrel a táskájában menekült az orgia helyszínéről. Szerinte Borkai Zsolt is fogyaszthatott kábítószert az örömlányokkal a jachton.

Az ellenzéki politikus úgy vélte, semminek nincs következménye, amit a Fidesz tagjai követnek el, ebben az ügyben is erre számít, csakúgy, ahogy Rapcsák András még csak pénzbüntetést sem kapott, miután kémszoftvert telepített a hódmezővásárhelyi önkormányzat gépeire – tette hozzá.

Molnárfi István büntetőjogász kérdésünkre elmondta, 350 tő marihuána termesztése, birtoklása 5-10 évig tartó szabadságvesztéssel jár. Terjesztés esetén pedig akár 20 évet, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

A Fidelitas sajtóközleményében azt írja, hogy a kialakult helyzetből politikai ügyet próbálnak kreálni, ezért az érintett tagtársuk kilépett a helyi szervezetükből, mivel nem akar ártani közösségüknek. Az érintett személy áll a vizsgálat elé, a Fidelitas minden bűncselekményt elítél, álláspontjuk szerint mindenkinek vállalnia kell tetteiért a felelősséget.

(Kiemelt kép: police.hu)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.