Balog Zoltán: szerényebben fogunk élni, de ez jót tehet nekünk és a világnak

Balog Zoltán szerint a válságban is meg kell értenünk Isten akaratát, és ehhez meg kell állnunk, és imádságban kell elgondolkodunk. 

2022. október 17., 12:30

Szerző:

Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház Dunamelléki egyházkerületének püspöke – korábbban az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere – a reformatus.hu-nak adott interjút. Úgy fogalmazott, az ő generációja még ismerte „a vízmelegítés nyűgét, a büdös olajkályhát, amely mellett 18 fokban” ültek.

Balog szerint 

„Szerényebben éltünk, a hit mégis boldoggá tudott tenni bennünket. Nem a gyermekkor messzeségbe vesző szépsége miatt mondom ezt, hanem abból a közös keresztyén tapasztalatból, hogy nem kizárólag az anyagi jóléten múlik az ember boldogsága. Minden helyzetben lehet és kell hálát adni. Ez is segít a bajban. Adjunk hálát azért, hogy a hét szűk esztendő a hét bő esztendő után jön! Igaz, hogy újból szerényebben fogunk élni, de ez jót tehet majd nekünk is, a világnak is.”

(Kiemelt fotónk: Balog Zoltán. Fotó: Bartos Gyula/EMMI)

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.