Balog Zoltán: szerényebben fogunk élni, de ez jót tehet nekünk és a világnak

Balog Zoltán szerint a válságban is meg kell értenünk Isten akaratát, és ehhez meg kell állnunk, és imádságban kell elgondolkodunk. 

2022. október 17., 12:30

Szerző:

Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház Dunamelléki egyházkerületének püspöke – korábbban az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere – a reformatus.hu-nak adott interjút. Úgy fogalmazott, az ő generációja még ismerte „a vízmelegítés nyűgét, a büdös olajkályhát, amely mellett 18 fokban” ültek.

Balog szerint 

„Szerényebben éltünk, a hit mégis boldoggá tudott tenni bennünket. Nem a gyermekkor messzeségbe vesző szépsége miatt mondom ezt, hanem abból a közös keresztyén tapasztalatból, hogy nem kizárólag az anyagi jóléten múlik az ember boldogsága. Minden helyzetben lehet és kell hálát adni. Ez is segít a bajban. Adjunk hálát azért, hogy a hét szűk esztendő a hét bő esztendő után jön! Igaz, hogy újból szerényebben fogunk élni, de ez jót tehet majd nekünk is, a világnak is.”

(Kiemelt fotónk: Balog Zoltán. Fotó: Bartos Gyula/EMMI)

2022. november 29., 17:58

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

2022. november 29., 16:26

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

2022. november 29., 15:43

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).