Balog Zoltán: Egyházi emberként engem zavarna, ha a politikusok mondanák meg, mi a kereszténység

2018. október 30., 05:31

Szerző:

444 idéz abból az interjúból, amelyet a lelkészi hivatásához vbisszatérő Balog Zoltán adott a SZEMlélek blognak.  Úgy tűnik, a volt humánerőforrás-miniszternek elég volt elhagynia az Orbán-kormányt és az Országgyűlést, hogy megenyhüljön a bevándorlókkal szemben, az interjúban legalábbis azt állítja, hogy neki mint értelmiséginek néha sok volt a túlzásba vitt migrációs kommunikáció, a déli határkerítés ötletétől pedig megrettent, amikor először hallotta.

- A migránsok emberek, Isten teremtényei, így kell viszonyulni hozzájuk, a migráció világfolyamata viszont káros Magyarország, Európa számára, ezért meg kell állítani

- jegyzi meg. 

Fotó: Facebook/Balog Zoltán

Ennek kapcsán beszél arról is, hogy református lelkészként zavarja, hogy politikusok akarnak dönteni arról, mi a kereszténység.

- Megmondom őszintén, ha egyházi ember lennék – most már az vagyok –, engem zavarna, ha a politikusok mondanák meg helyettünk, mi a kereszténység. Hát hogy jönnének ehhez?

- mondja, hozzáfűzve, az az Orbán Viktor és más fideszesek által is úton-útfélen hangoztatott politikai szólam, hogy „mi megvédjük a keresztény Európát” csak „merev, durva leegyszerűsítése” a helyzetnek.

- Így gőgösen is hangzik

- hívja fel a figyelmet. És végül megerősíti, ami évek óta nyilvánvaló, vagyis hogy az Orbán-kormány paranoiája semmiféle kritikát nem tűr el, létezik ugyanis egy értelmezés, hogy aki bírál, az biztos valamilyen ellenfél nevében szólal meg.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.