Balhé lehet a Pride-on: megvan, mivel készülnek az ellentüntetők

Az ellentüntetés a Fővám téren lesz. 

2021. július 24., 12:47

Szerző:

A szombati Budapest Pride-on is hallatni fogja hangját Budaházy Edda, aki arról híresült el, hogy azt mondta, tele kell szülni a Kárpát-medencét. A meleggyűlölő testvérével, Budaházy Györgyel, valamint Gaudi-Nagy Tamással együtt a Fővám téren tüntet az LMBTQ-emberek ellen, a „Nemzeti Ellenállás” mozgalom élén.

A szombati ellentüntetésig se tétlenkedett Budaházy Edda, aki Facebook-oldalán naponta posztolja nézeteit. Szombat délelőtt egy transzvesztitaképző skót táborra reagált, Budaházy szerint „ez van nyugaton és ez lenne hamarosan itt is a gyermekvédelmi törvény nélkül”. A tüntetés helyszíne a Fővám tér (a Vámház krt. Duna felé nézve jobbra eső oldala). Gyülekezés 15 órától. A felszólalásokra a Pride-menet odaértéig (kb. 16 óra) kerül sor.

A Hozz Világra Még Egy Magyart mozgalom vezetőnője július 21-én annak adott hangot az oldalán, hogy szerinte Orbán Viktor konkrétan az ő munkásságára ad választ a gyermekvédelmi népszavazással. „Nagyszerű azokat a gondolatokat a Miniszterelnök szájából visszahallani, amiket mi, civilek, – akik az LMBTQ-propaganda ellen évek óta harcolunk, tüntetünk – fogalmaztunk meg. Magam az elmúlt 2 évben legalább 20 levelet küldtem az iskolai genderpropaganda elleni törvényi szabályozást kérve a Család és Ifjúságügyi, népesedéspolitikai államtitkárságra, minisztériumba, mindenhova, Novák Katalintól Beneda Attilán át Orbán Viktorig a potentátoknak, természetesen soha nem kaptam választ. Ezt itt válaszként értékelem” – fejtette ki Budaházy Edda.

„Meggyőződésünk, hogy a módosított Alaptörvényre és gyermekvédelmi törvényre való tekintettel idén már nem is lehetne Pride-felvonulást tartani, hisz az elmúlt évek tapasztalata alapján ez egyértelműen a homoszexualitás és a nemváltás népszerűsítéséről szól, ebbe a nyílt utcán bármikor belefuthat egy kiskorú, ami immár tilos! Továbbá minden felnőtt, aki egy rábízott kiskorút szándékosan elvisz a felvonulásra, elköveti a »kiskorú veszélyeztetése« törvényi tényállást, ami 1-5 évig büntethető! Megkérjük ezért minden jóérzésű honfitársunkat, hogy ha teheti, idén menjen ki az utcára, és figyelje a felvonulást. Fordítson kiemelt figyelmet a törvénysértésekre, akár egy fényképezőgéppel (mobiltelefonnal) dokumentálja azokat, és tegyen feljelentést a rendőrségen, segítve ezzel, hogy érvényre jusson a gyermekvédelemmel kapcsolatos örvendetes jogalkotói akarat!” – ezt már Budaházy György írja.

Július 18-án Budaházy Edda azt írta: „fejlett nyugaton, mikor reggel beadod a fiadat az oviba, még katona szeretne lenni – mikor délután hazahozod, már rúdtáncosnő...” A Cannes-i Arany Pálmát elnyert filmről, a Titane-ról pedig így fogalmazott Budaházy Edda (anélkül, hogy látta volna az alkotást): „Tudom, hogy azt szeretnétek, hogy elfogadjunk, de mi hányunk tőletek.”

Itt tekinthető meg az elhíresült videó, amelyen Budaházy Edda nyíltan megalázná a melegségét felvállaló vloggert, Osváth Zsoltot, a terve azonban másképp sül el.

(Kiemelt kép: Budaházy Edda, Budaházy György húga beszédet mond a Szabadságot Budaházynak, szabadságot a politikai foglyoknak! címmel rendezett tüntetésen az Országház mélygarázsának lejárójánál, a Kossuth Lajos téren, 2016. november 2-án. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.