Fordulat a Balatonon történt tragédia kapcsán: halottnak gondolták a megmentőt

Hatalmas fordulat a Balatonon történt tragédia kapcsán. Az áldozat nem az, aki először a hírekben szerepelt.

2024. augusztus 8., 09:28

Szerző:

Amint arról portálunk is beszámolt tragédia történt nemrégiben a Balatonon. Az előzetes hírek szerint egy fiatal lány került bajba a vízben, akit a parton lévő szerelme azonnal megpróbált kimenteni. Információk szerint ez sikerült is, ám ezt követően a férfi elmerült a vízben. A valóság viszont az, hogy a nő után úszott, akit el is kezdett kivonszolni a part felé, azonban hiába, mindketten elmerültek a Balatonban

Félreértés 

A párt ezek után hős baranyai fiatalok húzták ki végül a vízből, a drámai kavarodás pedig valahogy ezen a ponton alakult ki. A parton, valószínűleg a nagy riadalom következtében félresiklottak az információk, ezért többen azt hitték, hogy az elhunyt fiú az egyik baranyai srác. 

Barátaival ment Lellére 

A Bors viszont kiderítette, a baranyai fiú életben van. Megszólalt ugyanis a hős fiatal édesapja, László, aki a portálnak elmondta, a fia a barátaival együtt a szerelmespár után vetette magát, hogy segítsenek nekik. Látták, hogy komoly bajba kerültek, ezért azonnal cselekedtek, fiatal pár után mentek és a partra hozták őket. 

Küzdöttek a fiú életéért 

A parton aztán hosszú ideig küzdöttek a szerelmespár férfi tagjának életéért, azonnal megkezdték az újraélesztését, majd a mentők megérkezése után a szakemberek is közel 40 percig igyekeztek, ám már nem lehetett megmenteni. A helyszínen egyébként egy orvos házaspár is ott tartózkodott a két gyermekükkel, a férfi a sonline.hu-nak mondta el, hogy a korábban mentőorvosként dolgozó felesége kezdte meg a fiatal újraélesztését. Az orvos azt is hozzátete, a tragédia idején úgy véli nem tartózkodott vízimentő a parton. Mint mondja a mentőcsónak személyzet nélkül volt a parton kikötve, ha azonban a bójáknál tartózkodtak volna, elkerülhető lett volna a haláleset. A szemtanú azt állítja, hogy már javában folyt az életmentés a parton, amikor a vízimentő előkerült. Az eset kapcsán a polgármester a portálnak azt mondta, hogy a tragédia este 8 óra előtt 10 perccel történt, a vízimentő pedig már hazafelé készülődött, mert 8-kor lejárt a munkaideje. A vásorvezető úgy tudja, hogy bár nem a vízmentő húzta a partra a férfit, a mentésben már részt vett, továbá kiemelte, a hatóságok semmilyen szabálytalanságot nem találtak az elvégzett vizsgálatok során. 

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: police.hu)  

Tegnap 17:41

Kedden is marad az országban az őszi időjárás. S bár nap közben egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, de azért maradnak tartósan borult tájak.

Tegnap 15:29

Magyarország 2020 óta nem változtatta meg az uniós joggal szembenálló menekültügyi törvényeit, amelyek az Európai Bíróság 80 milliárd forintos bírságot szabott ki rá. Az Európai Bizottság nem egyezkedik tovább, így 80 milliárd forintnyi összeget kell az országnak kifizetni.