Leszbikus párt zaklattak a Balatonnál a Hatvannégy Vármegye táborozói

Hazafias dalokat énekeltek, majd egy őket kamerázó leszbikus párt is szóban zaklatni kezdtek a szélsőjobboldali Hatvannégy vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai egy balatoni strandon. Az érintett pár, akik a Budapest Pride szervezői is, feljelentést tettek.

2023. augusztus 12., 18:55

Szerző:

Szélsőjobboldali indulókat énekeltek, és egy őket kamerázó leszbikus párt is zaklattak a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom nyári táborozói a  badacsonylábdihegyi Herczeg Ferenc strandon. Az esetről először a Budapest Pride Facebook-oldala adott hírt, hozzájuk tartozott főszervezőként a pár is.

Egyik tagjuk az RTL Híradónak most elmondta, kamerázni kezdték a szélsőjobboldali ifjúsági szervezet tagjait a strandon, mivel nagyon furcsának találták, hogy a vízből kigyalogolva énekelték a szélsőjobbos indulókat, a róluk szóló videót azonban sehol sem publikálták, és az RTL Klubnak sem mutatták meg.

Néhány perccel a kamerázás után azonban a párhoz két vármegyés gyerektábor-szervező ment oda, és a Pride Facebook-bejegyzése szerint „kötekedni kezdtek velük” még hozzá nemi identitásuk miatt. Az esetet a Hatvannégy Vármegye vezetője, Bacsa-Turner Gábor vezető később egy videóban kommentálta az esetet, itt arra célozgatott, ha nem strandon, több ember előtt történik a szóváltás, esetleg több is történt volna.

Az érintett pár az RTL Híradónak elmondta, rendőrségi feljelentést tettek, nemi megkülönböztetés miatt. Bacsa-Turner az RTL-nek az esetet nem kommentálta, csak annyit hangsúlyozott, „nem történt agresszió”.

(Kiemelt kép: képkivágás az RTL.hu videójából)