B-közép bojkott, konganak az új stadionok

A Fradi után a Videoton ultrái is bojkottálják a futballmérkőzéseket a szurkolói kártya miatt – jelentette be a Red Blue Devils nevű csoport.

2014. szeptember 26., 15:54

Szerintük az MLSZ döntéshozói a magyar valóságtól elrugaszkodott világban élnek, amely az átlag drukkerekétől fényévekre van. Így a listavezető Videotonnak és a Ferencváros csapatának is nélkülöznie kellett szurkolóik nagy részét a hétvégén.

Meccs helyett a fradisták csoportjai az Újpest elleni, idegenben játszott mérkőzés ideje alatt a Groupama Aréna előtti területen, a Sas-szobor körül demonstrációt és közös meccsnézést tartottak. A futballvezetők tudomására akarták hozni: nem értenek egyet a vénaszkenneres regisztrációval. Az MLSZ-nek azt üzenték: „Szurkolók nélkül mit sem ér az egész körítés.”

A magyar lelátókon a bojkott nélkül is lézengenek a nézők. A címvédő Debrecen hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Kecskeméttel az NB I. nyolcadik fordulójában. A 12,5 milliárd forintból felépült 20 ezer férőhelyes stadionban 2500 néző figyelte a meccset. A Puskás Akadémia csapata a szezonban először nyert: 3:0-ra győzték le a Pápát. A 3,8 milliárd forintból épült felcsúti Pancho Arénában 3500-an is elfértek volna, de csak 500 néző volt kíváncsi a küzdelemre. A csapat a tabella 14. helyén áll, nemrég büntetéssel sújtották a játékosokat: elvették tőlük a szolgálati autóikat. A Fradi a hetedik fordulóban játszott legutóbb hazai pályán. 7082 néző volt jelen a 24 ezer férőhelyes új Üllői úti stadionban, amely 14 milliárdból épült fel.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.