Összeomlott a regisztrációs felület az új napelemes program elindulásakor

Az állami 5 milliós vissza nem térítendő támogatásért indult roham hétfőn délelőtt 10 órakor az új napelem programban. Az előregisztráció azonban nem ment zökkenőmentesen, a rendszerleállás miatt az alapvetően nem túl bonyolult regisztrációs folyamat több órás számítógép előtt való ücsörgésbe torkollhat.

2024. január 15., 16:24

Szerző:

Január 15-én 10 órakor indult az online előregisztráció a napelemes támogatási programba, amelyre maximum 15 ezer 160 pályázó jogosult. A program keretében az állam vállalja a teljes beruházás 2/3-át, maximum 5 millió forintig pályázónként. Emellett lehetőség van energiatároló kapacitás kiépítésére is. Az előregisztráció elfogadása után a nyertesek három kivitelezőtől kérhetnek árajánlatot, majd a tényleges támogatási kérelem benyújtása a kivitelezővel kötött aláírt szerződést követi.

Azt lehetett várni, hogy ma délelőtt 10 órakor rengetegen nekiülnek a billentyűzetnek, hiszen az 5 millió forint nem kis összeg. Ennek megfelelően az előregisztráció is akadozik, és vannak, akik órák óta várakoznak. A pályázat hivatalos oldalán található közlemény szerint a probléma az Ügyfélkapuval van, mivel az előregisztrációhoz ügyfélkapus hozzáférés szükséges. Azonban a bejelentkezéshez szükséges Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) rendszer meghibásodott, erről az NFFKÜ oldala is tájékoztatást ad –  írta meg a Blikk.

(Kiemelt képünk illusztráció: Napelempark Visonta közelében. Fotó: Kisbenedek Attila / AFP)

 

Tegnap 16:50

A Szabad Európa által megszerzett dokumentumok alapján azt állítja: Mészáros Lőrinc egyik cége úgy adta át az infrastruktúrát, hogy az több esetben még egyszerűen nem volt olyan állapotban, hogy el lehessen végezni a megfelelő optikai méréseket, és ezzel készre jelenteni az adott szakaszt.