Az Origo szerint az Orbán-kormány ki akarja tiltani Soros Györgyöt Magyarországról

2018. január 16., 14:59

Szerző:

Az Orbán-kormány szerdán tárgyal egy javaslatról, amely lehetővé tenné, hogy Soros Györgyöt kitiltsák Magyarországról – szellőztette meg az Origo. A portál részleteket nem árul el a javaslatról, de azt tudni, hogy holnap az Orbán-kormány asztalára kerül egy törvénycsomag, amely az állítólagos Soros-terv megakadályozásáról szól. 

Fotó: Forrás: MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin

A javaslat szépséghibája csak az, hogy a mostanában az Orbán-kormány első számú közellenségének számító Soros Györgyöt nem lehet kitiltani Magyarországról. Bár az enyhén szólva kisstílű ötlet már májusban felvetődött, Pintér Sándor belügyminiszter akkor úgy nyilatkozott, ez az alaptörvényt sértő intézkedés lenne. „Magyar állampolgárt nem lehet kitiltani Magyarországról” – szögezte le a belügyminiszter.

 

Az enyhén szólva kormányközeli Origo nemrég előre megírta azt is, hogy Gyurcsány Ferenc feleségét, Dobrev Klárát a NAV ki fogja hallgatni Czeglédy Csaba ügyében. Az erről szóló cikk még azelőtt megjelent, hogy Dobrev Klára megkapta volna az idézést.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.