Az onkológiát érintő magyar-lett együttműködési megállapodásokat írtak alá

A ceremónián Kásler Miklós is jelen volt.

2021. december 8., 19:29

Szerző:

Az onkológia területét érintően magyar-lett együttműködési megállapodásokat írtak alá szerdán Budapesten, írja az MTI.

Az Országos Onkológiai Intézet (OOI) a Kelet-rigai Egyetemi Kórházzal és a Lett Tudományegyetemmel írt alá együttműködési megállapodást, amely a tudományos, oktatási és innovációs területet érinti.

A dokumentumot Polgár Csaba, az OOI főigazgatója, Haralds Plaudis, a rigai egyetemi kórház igazgatótanácsi tagja, valamint Marcis Leja, a Lett Tudományegyetem igazgatója látta el kézjegyével.

Az aláírási ceremónián jelen volt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Egils Levits lett államfő.

(Kiemelt kép: Egils Levits lett államfő (b) és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere érkezik az onkológia területét érintő magyar-lett együttműködési megállapodások aláírására a minisztériumban 2021. december 8-án. Fotó: MTI / Máthé Zoltán)

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Elkészült hazánk legjobb munkahelyeit listázó kutatás. Az élbolyban első pillantásra meglepő cégek is: az első tízbe például bekerült a McDonald's és a MÁV is.