Az onkológiát érintő magyar-lett együttműködési megállapodásokat írtak alá

A ceremónián Kásler Miklós is jelen volt.

2021. december 8., 19:29

Szerző:

Az onkológia területét érintően magyar-lett együttműködési megállapodásokat írtak alá szerdán Budapesten, írja az MTI.

Az Országos Onkológiai Intézet (OOI) a Kelet-rigai Egyetemi Kórházzal és a Lett Tudományegyetemmel írt alá együttműködési megállapodást, amely a tudományos, oktatási és innovációs területet érinti.

A dokumentumot Polgár Csaba, az OOI főigazgatója, Haralds Plaudis, a rigai egyetemi kórház igazgatótanácsi tagja, valamint Marcis Leja, a Lett Tudományegyetem igazgatója látta el kézjegyével.

Az aláírási ceremónián jelen volt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Egils Levits lett államfő.

(Kiemelt kép: Egils Levits lett államfő (b) és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere érkezik az onkológia területét érintő magyar-lett együttműködési megállapodások aláírására a minisztériumban 2021. december 8-án. Fotó: MTI / Máthé Zoltán)

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.