Az időjárás úgy döntött, hogy elrontja a hétvégét

Még a Balaton-átevezést is elhalasztják az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejlezése miatt. 

2023. június 30., 19:07

Szerző:

A péntek esti órákban az északnyugati határ menti területeken egy-egy zivatar előfordulhat. Szombaton a nap első felében még inkább csak a Nyugat-Dunántúlon, később a középső, déli megyékben is

előfordulhatnak szórványosan zivatarok, amelyekhez intenzív csapadékhullás – néhány helyen felhőszakadás–, kisméretű jég és átmeneti viharos széllökés társulhat

– áll az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében. 

A felvonuló fátyolfelhőzet és az egyre erőteljesebbé váló gomolyfelhő-képződés mellett a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Szórványosan – előbb a Dunántúlon, később keletebbre is – várható zápor, zivatar. Legkisebb eséllyel az északkeleti megyékben lehet csapadék. A déli, a Dunántúlon az északnyugatira forduló szelet élénk széllökések kísérhetik. Zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 32 fok között várható, nyugaton lesz a leghűvösebb, ahol délutántól már elkezd hűlni a levegő.

A kedvezőtlen időjárási előrejelzések miatt elhalasztották a XII. Klasszikus Balaton-átevezést Fonyódon – értesült az MTI. „Az Országos Meteorológiai Szolgálat ma délelőtt kiadott előrejelzése és a Balatoni Vízirendészet ajánlása alapján a hétvégére várható rossz időjárás miatt a XII. Klasszikus Balaton-átevezés túraversenyünket 2023. augusztus 26-ra tesszük át” – áll a szervezők péntek délutáni közleményében, amely kiemelte: a résztvevők biztonsága az első.

(Kiemelt képünk illusztráció. Viharos időjárás miatti hullámverés a Balatonon Fonyódnál 2020. augusztus 5-én Fotó: Michal Fludra/NurPhoto/AFP)

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.