A heves esőzés miatt kiadták a figyelmeztetést

A kiadós esőzés miatt narancssárga figyelmeztetés van érvényben. 

2023. január 10., 06:33

Szerző:

Kedden is szinte országszerte számíthatunk esőre több helyen kiadós mennyiségben, írja az Időkép. A hegycsúcsokon akár havas eső, havazás is kialakulhat. Délután a nyugati tájakon már megszűnik a csapadék, szakadozni kezd a felhőzet. Sokfelé élénk, erős, a Dunántúlon többfelé viharos szél várható. Hajnalban 3-8, napközben 4-10 fokra számíthatunk.

Szerdán napközben keleten, délkeleten, estétől pedig a nyugati tájakon fordulhat elő eső, de sok helyen már szakadozott lesz a felhőzet, és több órára kisüt a nap. Eleinte még élénk, helyenként erős lesz az északi, északnyugati szél, délután azonban legyengül. Reggel az északi, dunántúli tájakon többfelé fagyhat, -3, +5 fok várhat. Délután 5-9 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet.

(Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

19:45

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.

2022-ben 14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben és csak egy hajszállal elmaradva a magyar turizmus minden idők legsikeresebb évének számító 2019-es esztendő eredményétől – emelte ki évértékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.