Nem egy, rögtön kétféle fronthatás alakítja időjárásunkat

Semmi jóra nem számíthatnak a frontérzékenyek. 

2021. december 2., 06:52

Szerző:

Hidegfront hoz lehűlést a hét utolsó napjaira, előtte azonban még egy esős nappal kell szembenéznünk. Csütörtökön országszerte borús, esős időben lesz részünk, helyenként nagy mennyiségű csapadék várható. Kettősfront alakítja időjárásunkat – írja az Időkép csütörtöki előrejelzésében.

Az időjárás-jelentések arra is felhívják a figyelmet, hogy nem elég az esős, borongós idő, de kettős fronthatás is terheli a szervezetünket. A melegfront az arra érzékenyekre stresszhatásként jelentkezik, amit kísérhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, melynek hatására a teljesítőkészségünk is csökkenhet. A hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki.

Csütörtökön borult időre számíthatunk, többfelé kiadós esővel. Délutántól, estétől a hegyekben havas eső, hó válthatja a fel az esőt. A szél északnyugatira fordul és megerősödik. 5 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken az erős, olykor viharos északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, kisüt a nap. Legtovább a Tisza vonalában lehet felhős az ég, itt még délután is lehet zápor vagy hózápor. Erős lehűlés várható, délután már csak +1, +6 fok lesz.

Szombaton eleinte változóan felhős lesz az ég, majd északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de estig csapadék még nem alakul ki. Reggel országos fagy lesz (-11, -2°), és délután is csak +3°C körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap és hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég és mindkét nap lehet csapadék: a nagy bizonytalanság mellett főleg havas eső, havazás valószínű, de délkeleten inkább eső várható. Reggelente gyengén fagyhat, délutánonként is csak +1, +2 fok körüli értékeket mérhetünk. Igazi téli időt hozhat a mikulás – írja időjárás-jelentésében a Köpönyeg.

 

(Kiemelt képünk illusztráció: 2018.04.14., Lengyelország - Nő esernyővel. Fotó: Erik Witsoe / Unsplash)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.