Az ELTE visszaszólt a Mészáros-médiabirodalomnak, hogy ne hazudjon Finnországról

2017. december 5., 18:34

Szerző:

444 vette észre, hogy az ELTE Finnugor Tanszékének Facebook-oldalán megjelent egy válasz Szakács Árpád publicisztikájára.

 

Fotó: Pixabay

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester vidéki lapjainak a főszerkesztője a minap írt egy publicisztikát arról, hogy a finn oktatási rendszer sikere csak szemfényvesztés, mert

  • az iskolák jó eredményeket érnek el a középszerűek között, de a tehetségeket visszahúzzák,
  • a fiatalok között kimagasló a gyilkossági ráta,
  • jelentős köztük az öngyilkossági arány,
  • szintén jellemző az alkoholizmus,

a végére pedig befért egy gyöngyszem, amely szó szerint így hangzik.

„Viszont a finn gyerekek állítólag nagyon boldogok, ebbéli örömük kifejezésére templomokat, katedrálisokat gyújtanak fel, néha véres utcai zavargásokat provokálnak, és egyes iskolákban a szülői fegyverrel tömeggyilkosságokat rendeznek osztálytársaik körében.”

Ehhez képest az ELTE Finnugor Tanszéke azt állítja, nem is értik, miért kellett egy ilyen lejárató hangvételű, a tényeket teljesen figyelmen kívül hagyó írást megjelentetni az ország több vidéki hírportálján. Nyilvánvaló, hogy Finnországban nem gyújtogatnak katedrálisokat és nem rendeznek tömegmészárlásokat az iskolás gyerekek.

 

A finn oktatás Szakács Árpádétól homlokegyenest eltérő valóságáról nemrég mi is beszámoltunk.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Miniszterelnökség által aláírt támogatói szerződésnek köszönhetően a tavaly októberben megrendelt húsz szerelvény mellett további 31 új modern, alacsony padlós és légkondicionált CAF-villamossal bővül a fővárosi járműflotta.

A főváros vezetése elkötelezett amellett, hogy a jelenlegi belvárosi „autópályák” helyett újjáéledő sugárutak legyenek Budapesten, ezért a városlakók, gyalogosok és kerékpárosok érdekeit szem előtt tartva újítják meg a Váci utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat és az Üllői utat - jelentette be a főpolgármester pénteken Budapesten.