Az ellenzéki jelölt győzött a II. kerületben

Nagy Eszter ötpárti ellenzéki jelölt a szavazatok 60,81 százalékának, összesen 1204 szavazatnak a megszerzésével kerekedett felül a Fidesz-KDNP jelöltjére, Bálványkövi Istvánra leadott 714 szavazattal (36,06 százalék) szemben.

2022. október 2., 21:22

Szerző:

Meggyőző arányú győzelmet aratott a DK, az LMP, az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum közös önkormányzati jelöltje Budapest II. kerületében – írja az rtl.hu. A választásra azért került sor, mert a nyáron elhunyt a DK korábbi budai önkormányzati képviselője, Tompa János.

Nagy Eszter a szavazatok 60,81 százalékának, összesen 1204 szavazatnak a megszerzésével kerekedett felül a Fidesz-KDNP jelöltjére, Bálványkövi Istvánra leadott 714 szavazattal (36,06 százalék) szemben.

A harmadik jelölt, a Kétfarkú Kutyapárt színeiben induló Hildebrand Krisztián Roland az előzetes várakozásoknál jóval kevesebb, mindössze 62 szavazatot (3,13 százalék) kapott. 

(Kiemelt képünk: Nagy Eszter ötpárti ellenzéki jelölt szórólapjai a II. kerületi, időközi önkormányzat választáson. Fotó: Nagy Eszter Facebook)

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.