Az egészségügyi államtitkár szerint extra erőfeszítéseket kell tenni, hogy mindenhol legyen elég orvos Magyarországon

2019. augusztus 10., 07:46

Szerző:

„Extra erőfeszítést kell tenni azért, hogy ezeken a kisebb településeken megtartsunk orvosokat úgy, hogy ott a lakosság számára stabil, állandó, magas színvonalú egészségügyi szolgáltatást tudjunk nyújtani”

– mondta a Hír Tv-nek Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár péntek este. Elmondása szerint az országban dolgozó orvosok számában lakosságarányosan már az európai középmezőnyben van az ország, de nagyok a területi különbségek, a kisebb településekről az orvosok is elvándorolnak a nagyobb városokba, illetve a fővárosba.

Arra a kérdésre, hogy a nyugdíjazások miatt valóban nagy háziorvoshiányra kell-e felkészülni, az államtitkár tömören csak annyit mondott, hogy

a háziorvosok, gyermekorvosok számának stabilizálása és növelése „fontos, kiemelt prioritás”.

Elképzelése szerint azzal is javítható a helyzet, ha minél több gyermekorvost vonnak be az általános ellátásba, akár rövidített képzéssel is.

 

via 444

2024. április 28., 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.