Egy képet közölt a közmédia a pedofiltörvény ellen tüntetőkről

A 168 tudósítói szerint több ezren tiltakoznak az Országház előtt.

2021. június 14., 20:22

Szerző:

Az MTI-ben mindössze egy kép és három sornyi szöveg jelent meg a tüntetésről. A hirado.hu-n egy apró tudósításban emlékeztek meg kedden azokról a tüntetőkről, akik a pedofiltörvény melegellenes módosításai ellen demonstráltak. 

Az állami M1 hírtelevízió honlapján kedd este fél nyolckor, a tüntetés másfeledik órájában Niedermüller Péter szurkolási szokásai a vezető hír, a többi pedig kilencven százalékban futball – mi más. A hirado.hu a „tüntetés” szóra rákeresve sem adott ki 21.16-ig ki semmiféle hírt, így még az sem lehet, hogy eldugták valahova a kormány számára nemkívánatosnak ítélt hírt.

Az MTVA idén csaknem 120 milliárdnyi adóforintból működik.

A helyszínen lévő tudósítóink szerint akár több ezren is voltak azok, akik a Kossuth téren tiltakoznak a kormánypártok által pedofilellenes törvénytervezetnek nevezett javaslatcsomag homofób és transzfób elemei ellen. A javaslatról kedden szavaz a parlament, amit az ellenzék a Jobbik kivételével bojkottál. 

(Kiemelt képünk illusztráció: MTVA)

 

15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.