Szijjártó Péter még kommentálni sem hajlandó az új autógyár hírét

Sem megerősíteni, sem kommentálni nem tudja Szijjártó Péter a szegedi autógyár hírét.

2023. november 6., 17:02

Szerző:

„Olvastam a híresztelést, de nemhogy megerősíteni, kommentálni sem tudom. Mi bármilyen Magyarországra irányuló beruházást csak akkor jelentünk be, ha arról megállapodás születik” – így reagált Szijjártó Péter az atv.hu-nak arra, hogy tényleg Magyarországra jön-e a kínai gigacég, a BYD elektromos autógyára.

„Nem is akarom kommentálni. Mi ragaszkodunk ahhoz a gyakorlatunkhoz általánosságban – függetlenül értesülésektől, vagy bármilyen cégnévtől – , hogy bármilyen Magyarországra irányuló beruházást csak akkor jelentünk be, ha arról megállapodás születik”

– jelentette ki a csatorna kérdésére a külgazdasági és külügyminiszter egy mai bizottsági meghallgatása után. Szijjártó Péter azt is hozzátette: az ügyben, amit a német újság felvetett „semmi olyan információt nem tud mondani, ami konkrét lenne, vagy közérdeklődésre tarthatna számot”.

Mint ismert: a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) írta meg, hogy a kínai BYD Magyarországon szeretné felépíteni az első európai gyárát, az erről szóló döntést már meg is hozták a cégen belül, és hogy az elektromos autók gyártásának a helyszíne Szeged lehet. 

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter Facebook-oldala)