Autóba zárt, fuldokló kutyákat találtak Budapesten – videó

Autóba zárt kutyákra kellett rátörni az ablakot egy budapesti szálloda mélygarázsában. 

2024. október 24., 15:53

Szerző:

Az egyik fővárosi szálloda mélygarázsában lett figyelmes egy olasz vendég arra, hogy a kutyák a kocsiban vannak, szemlátomást mindkét eb rossz állapotban volt – derült ki az RTL riportjából. 

Jöttek a rendőrök 

A helyszínre járőrök érkeztek, akik rátörték az ablakot a kutyákra, ám hiába érkeztek ki hamar, az egyik kutya sajnos így is elpusztult. A két kutya a csomagtartóban volt, román állampolgárságú gazdáik úgy tudni előző nap egy osztrák kutyakiállításon vettek rész, a két amerikai bullyval, hazafele menet álltak meg Budapesten pihenni. Elmondásuk szerint bevett szokás volt náluk, hogy éjszakára a kutyákat, résnyire lehúzott ablakok mellett a csomagtartóban hagyták pihenni. Eddig soha nem volt gondjuk, azt mondják, ők maguk sem értik, mi történhetett. 

Az egyik kutya elpusztult 

Az életben marad kutyus az Állatmentő Ligához került, a vezető Pataki Gábor elmondta, a Don névre hallgató eb most egy kicsit bánatos, vélhetően elpusztult társát hiányolja. 

Kollégáim megpróbálnak vele minél többet törődni 

– mondta Pataki Gábor, aki hozzátette, a helyzetet némileg nehezíti, hogy a kutya nem ismeri a magyar szakszavakat, mivel külföldi. 

Eljárás indult 

Arról, hogy pontosan mi történt egyelőre nincsenek információk, feltehetően fulladás okozta a kutya halát, de további részletek csak a boncolás után derülnek majd ki. A kutyák gazdáit kihallgatták, az ügyben eljárás indult. Csécsi Soma, a BRFK szóvivője elmondta, állatkínzás vétségének gyanúja miatt indult az eljárás. Azt, hogy Don pontosan mikor kerülhet vissza a gazdáihoz, nem tudni, addig is az állatmentők vigyáznak rá. 

A riport itt nézhető vissza: 

(Kiemelt képünk helyszíni felvétel, Fotó: RTL videórészlet)

16:38

Miután  a 21 Kutatóközpont és a Publicus is enyhe Tisza előnyt mért a legfrissebb kutatásában, várható volt, hogy a kormányzati oldal közvélemény-kutatói is megszólalnak. Az eredmény borítékolható: Nézőpont Intézet szerint a Fidesz vezet, nem is kicsit.