Augusztusban később hozhatja a postás a nyugdíjat

A nyugdíjat rendszerint a hónap 12. napján kezdik el kézbesíteni.

2023. július 30., 10:34

Szerző:

A Magyar Posta Zrt. nyugdíjkézbesítési naptára szerint minden hónapban 12-én viszik a nyugdíjakat a postások, így a kifizetések időszaka az adott hónap 11-12-13-14. napjától eltarthat akár 24-25-26-27-28. napjáig is.

Azok a szépkorúak, akik banki átutalással kérték a nyugdíjukat, nekik a főszabály szerint minden hónap 12. napján láthatják megjelenni az összeget a számlájukon. Kivéve, ha az adott hónap 12-e éppen hétvégére vagy munkaszüneti napra esik, mert akkor az azt megelőző munkanapon történik az utalás. Mivel augusztus 12-e egy szombati napra esik – így tehát jó hír, hogy 11-én, pénteken már megérkezik a nyugdíj a számlákra – írta a BlikkRúzs.

(Kiemelt képünkön:Postás kézbesíti a 13. havi nyugdíjat egy nőnek Budapesten, a XIII. kerületben 2022. február 9-én. MTI/Balogh Zoltán)

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) tájékoztatása alapján október 2-től (hétfőtől) október 26-ig, a hegyeshalmi fővonalon végzett felújítás jelenlegi fázisához igazodva több Budapestről induló és Bécsen túl közlekedő railjet xpress rövidebb útvonalon, csak Bécsig közlekedik. Az utazóközönség számára tehát továbbra is elérhetőek maradnak a railjet szerelvények mind belföldön, mind a külföldi szakaszon, de bizonyos járatoknál Bécsben másik vonatra kell átszállni.

Pert nyert a Greenpeace a Fertő tavi beruházásra 2023. májusában kiadott környezetvédelmi működési engedély ügyében. Az UNESCO október 2-án tart vizsgálatot a helyszínen és dönt a világörökségi terület veszélyes listára kerüléséről is.

A megbízólevél átadása Alekszandr Lukasenko államfővé választásának törvényesként való elismerését jelenti, miközben az Európai Unió nem fogadja el törvényesnek a három évvel ezelőtti választások eredményét.