Augusztus huszadikai időjárás: megússzuk, és remélhetőleg a meteorológusok is

Az ország döntő részén veszélyes időjárási jelenség nem várható.

2023. augusztus 20., 11:25

Szerző:

Napos idő várható gomolyfelhő- képződéssel, keleten és délen lehet több gomolyfelhő. Néhol – nagyobb eséllyel az Alföld keleti, déli tájain és az Északi-középhegységben – fordulhat elő zápor, zivatar. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad, csak zivatarok környezetében lehet erős széllökés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között valószínű. Késő estére 21 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az ország döntő részén veszélyes időjárási jelenség nem várható, de ma főként az Északi-középhegység, illetve az Alföld keleti, déli tájain esély mutatkozhat néhány zivatar kialakulásához. Az erősebb gócokat intenzív csapadékhullás, átmeneti szélerősödés, esetleg kisebb szemű jégeső kísérhet lokálisan.

A napi középhőmérséklet az ország jelentős részén 25 fok közelében alakul, a délkeleti tájakon 27 fok felett várható a napi középérték.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: fancycrave1 / Pixabay)

09:42

Az Európai Bizottság vámot vetett ki a Kínában gyártott elektromos autókra.Az EB döntésére válaszul október 11-től az importőröknek a Kínai Kereskedelmi Minisztérium által meghatározott vállalatokra vonatkozó jótállási díjakat kell megfizetniük a vámhatóság számára, amelyek 30,6%-tól 39%-ig terjedhetnek. A kereskedelmi háború büntetővámjai nem vonatkoznak a gépjármű alkatrészekre, így Kínának még inkább megéri majd Európában gondolkodni az akkumulátorgyárak telepítésekor.