Átrium: Azt gondoltuk, ez lehetetlen

Az Átriumhoz bő másfél hét alatt több mint 50 millió forint adomány érkezett be eddig, amely az éves működésüknek a negyedét fedezni.

2022. július 9., 10:46

Szerző:

Hosszú hálálkodó posztot tett közzé az Átrium Facebookon, amelyben közölték, hogy már több mint 50 millió forintot adományoztak nekik, és a lista még nem teljes, hiszen még nem érkezett be minden résztvevő helytől a begyűjtött támogatás vagy a felajánlás. Valamint az „Egy, kettő három” streamközvetítésük is vasárnapi tart, ahol még lehet adakozni a színháznak.

„A másfél milliónál meg voltunk hatva nagyon, de azt mondogattuk, hogy nyilván ez a teteje. Aztán lett három. Aztán hét. Aztán tizenhat. Aztán huszonöt, harminchét… és most ötven. Hát hű.”

Az adományozók mellett köszönetüket fejezték ki 40 helynek, akik tevőlegesen is kifejezték kiállásukat az Átrium mellett. Továbbá köszönetet mondtak a stábuknak is, akik a most megnőtt közönség miatt szabadnapjukon is bementek segíteni. Hozzátették: volt olyan, hogy a színészek beálltak a büfépultba segíteni.

A Budapest Főváros Önkormányzatának adományával együtt jelenleg 65.790.029 forintja van az Átriumnak. A Budapest II. Kerület Önkormányzata által kiírt pályázaton elnyert 12 millió forint utalása pedig szerint folyamatban van.

(Kiemelt kép: Az Átrium esti kivilágításban a II. kerület, Margit körút 55. szám alatt. MTVA/Bizományosi: Róka László)

Lázár János építési és közlekedési miniszternek elege lett a városában zajló ellenzéki „dínomdánomból”, szerinte az emberek adóját okosabban kellene felhasználni. Ezért javasolni fogja, hogy vessenek ki a városra egy helyi iparűzési adót.