Ásványolaj-szövetség: kijavították a százhalombattai olajfinomító hibáit

A százhalombattai finomító meghibásodása a benzinellátás gyors romlásához vezetett el az utóbbi hetekben, ha teljes kapacitáson ismét működne, a helyzet kezelhetővé válhatna.

2022. december 5., 20:57

Szerző:

Kijavították a hibákat, így hamarosan ismét elindulhat a százhalombattai olajfinomító, ami a magyar benzinellátás legfontosabb forrása, írja a szeretlekmagyarorszag.hu az RTL Híradó alapján. A híradónak nyilatkozott Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj-szövetség főtitkára, aki szerint a hibák kijavítása után a finomítóban 24 órán át dolgoznak, hogy a jelenlegi 50-55 százalékos kapacitásról minél előbb 100 százalékra tegyék vissza az üzemet, így a benzinellátás problémái javulhatnak.

Grád értesüléseit a Mol nem cáfolta, de nem is erősítette meg.

Az Ásványolaj-Szövetség hangsúlyozta, az árplafon miatt kiesett importra még a Dunai Finomító teljes kijavítása után is nagy szükség lenne, ezért szerintük igazán előremutató csak a hatósági ár kivezetése lehetne.

(Kiemelt kép: A Mol Dunai Finomítója, Százhalombattán, 2022. május 5-én. Fotó: Kisbenedek Attila/AFP)

16:59

A vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár gyakorlatozik a jövő hét elején Szolnokon, ezért megnövekedett hanghatásra kell számítani – közölte a szolnoki polgármesteri hivatal közleményben.

16:04

I. Judit, a Vácott ismert kineziológus és kétgyermekes édesanya szerda este 11-kor tűnt el. Ismerősei Facebook-felhívásokban és személyesen is keresték, ezrek osztották meg az eltűnéséről szóló posztokat, illetve a rendőrség is az eltűnt emberek körözési listájára tette őt. Pénteken aztán találtak egy holttestet a Dunánál.

15:44

A szombat éjfélig tartó havazás, havas eső és viharos széllökések miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Azt kérik, csak megfelelő műszaki állapotú, a szokásosnál jobban megtankolt, a téli körülményekre felkészített  járművel induljanak csak útnak.