Ásványolaj-szövetség: kijavították a százhalombattai olajfinomító hibáit

A százhalombattai finomító meghibásodása a benzinellátás gyors romlásához vezetett el az utóbbi hetekben, ha teljes kapacitáson ismét működne, a helyzet kezelhetővé válhatna.

2022. december 5., 20:57

Szerző:

Kijavították a hibákat, így hamarosan ismét elindulhat a százhalombattai olajfinomító, ami a magyar benzinellátás legfontosabb forrása, írja a szeretlekmagyarorszag.hu az RTL Híradó alapján. A híradónak nyilatkozott Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj-szövetség főtitkára, aki szerint a hibák kijavítása után a finomítóban 24 órán át dolgoznak, hogy a jelenlegi 50-55 százalékos kapacitásról minél előbb 100 százalékra tegyék vissza az üzemet, így a benzinellátás problémái javulhatnak.

Grád értesüléseit a Mol nem cáfolta, de nem is erősítette meg.

Az Ásványolaj-Szövetség hangsúlyozta, az árplafon miatt kiesett importra még a Dunai Finomító teljes kijavítása után is nagy szükség lenne, ezért szerintük igazán előremutató csak a hatósági ár kivezetése lehetne.

(Kiemelt kép: A Mol Dunai Finomítója, Százhalombattán, 2022. május 5-én. Fotó: Kisbenedek Attila/AFP)

18:54

Amióta mérik, most először a legszegényebb magyar régió is eléri az EU fejlettségének felét, de a fél ország az uniós lista leghátsó részén van – sőt, ha a francia tengerentúli helyek nélkül számolunk, akkor a Dél-Alföld is visszacsúszott az európai legszegényebb húszba. Budapest eközben még jobban teljesít, az országból a főváros és környéke tudott szebb növekedést felmutatni - írja a hvg.hu.

15:45

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) jelenlegi főigazgatója nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatói pályázatát – közölte az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács mai, keddi ülésén.