Aranyat érhet az aranyvízum Tiborcz Istvánnak

A kormány mindenre odafigyel.

2024. augusztus 10., 09:07

Szerző:

Aranyat érhet az aranyvízum Tiborcz Istvánnak. Ha a rozsdaövezeti akcióterületté kijelölt ingatlan közvetlen vagy közvetett többségi tulajdonosa megváltozott, az ingatlan elveszítette ezt a státuszát. Eddig. Azonban a napokban megjelent kormányrendelet szerint nem szűnik meg a rozsdaövezeti besorolás – írja a hvg.hu.

A kivételes helyzet megmarad, ha a tulajdonátruházás befektetési alapok, illetve a tulajdonukban álló ingatlantársaságok között történik, ha az alapok kezelője ugyanaz.

Akkor sem szűnik meg a különleges minősítés, ha az átruházás befektetési alap vagy annak ingatlantársasága, illetve olyan vállalkozás között zajlik, ahol a befektetési alap kezelője és a vállalkozás többségi befolyást gyakorló tulajdonosa megegyezik.

A rozsdaövezeti ingatlanok cégcsoporton belüli és a befektetési alapok közötti átruházását ezentúl nem akadályozza semmi.

Az ingatlanok hirtelen ide-oda tologatását a július elseje óta elérhető aranyvízumprogram indokolja. Abban ugyanis

az a legkézenfekvőbb módja annak, hogy egy vendégbefektető tízéves magyarországi tartózkodási engedélyhez jusson, ha bevásárol egy, a feltételeknek megfelelő ingatlanalap befektetési jegyeiből.

Bár több alapkezelő is érdeklődik, eddig csak a Tiborcz István-féle Gránit Alapkezelő jelezte konkrétan, hogy augusztusban létre is hoz egy alkalmas alapot. A Telexnek úgy fogalmaztak, hogy már folyamatban van a Balance nevet viselő alap felügyeleti nyilvántartásba vétele.

„Az új alap, a törvényi szabályozásnak megfelelően, a tőkéje 40 százalékát Magyarországon megvalósuló, lakás funkciójú ingatlanba fogja fektetni”

– írták.

Itt jöhetnek képbe a rozsdaövezeti ingatlanok, amelyeket adott esetben a szóban forgó új alapokba helyezhetnének át. A kormány az említett gyors kormányrendelet-módosítással

a letelepedni vágyókon keresztül plusztőkét is be lehet csatornázni egyes nem túlzottan gazdaságos fejlesztésekhez.

(Kiemelt képünk forrása: Facebook)

09:23

Bár a kegyelmi botrányba belebukott Novák Katalin hónapokig szerényen és csöndesen élt, most mégis elemi erővel robbant be a közéletbe.