Amíg az állami médiumok csak figyelmeztetést kapnak, az RTL Klub sorra kapja a milliós bírságokat a Médiatanácstól

2020. február 26., 18:15

Szerző:

Közel tizenkétmillió forintra bírságolta az RTL Klub szolgáltatóját a Médiatanács a Való Világ helytelen korhatári besorolása miatt - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága szerdán. A testület döntése szerint 2011 januárjában a Való Világ 4. és a hozzá kapcsolódó Neked Való műsorokat 13 alkalommal, ezek előzeteseit pedig 82 esetben rossz időpontban és helytelen korhatári besorolással tette közzé a csatorna. Szerintük a műsorok csak 16-os karikával lehetett volna adásba tenni.

Az állami tévével már jóval elnézőbb az elvben független Médiatanács. Amikor a Híradó hírolvasója kommentárt fűzött Hadházy Ákos parlamenti táblás akciójához, csak figyelmeztetett a testület. A nagy visszhangot kiváltó Karácsony Gergely- interjút azonban már meg sem vizsgálta.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.