Alkoholstop lesz a balatoni bulifővárosban

2020. július 19., 12:26

Szerző:

Augusztus 1-jétől a strandokat és a vendéglátó egységeket kivéve a közterületi alkoholfogyasztás megtiltását kiterjesztik Siófok egész területére – számolt be a helyi önkormányzat üléséről a Siófoki Hírek.

Az éjszaka nyitva tartó üzletekben augusztustól szintén betiltják az alkoholárusítást 22 és 6 óra között. Kivételt csak a vendéglátó egységek jelentenek.

A város önkormányzata csütörtöki ülésén 9 igen szavazattal, 3 tartózkodás mellett fogadta el az üzletek éjszakai alkoholstopját, a közterületi szeszfogyasztás esetében 8-4 volt ugyanez az arány.

Siófok várossá válásának 50. évfordulója
Fotó: MTI/Mohai Balázs

– Újra megjelentek a részegen, csordában vonuló bulituristák a városban, akik tonnaszám hagyják a szemetet maguk után. Feltankolnak az üzletekben, aztán mire a partra érnek, már dülöngélnek, rájuk nincs szüksége a városnak. Bírom a rendőrkapitány ígéretét a rendelet szigorú betartatására

– mondta az ülésen Lengyel Róbert polgármester.

Július 17-től augusztus 30-ig újra rendezvényterületté nyilvánították a Petőfi sétányt, így a város biztonsági őrszemélyzet is alkalmazhat a területen.

(A 24.hu nyomán.)

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

12:02

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.