Az Aldi után a Lidl is csökkenti a vaj árát

Átlagosan 20 százalékkal lehet majd olcsóbban venni a legnépszerűbb vajat mindkét áruházláncban. 

2023. február 8., 14:18

Szerző:

Nemrég írtuk meg, hogy a nemzetközi tej-piacon az utóbbi napokban kialakult árcsökkenésre reagálva, az Aldi Magyarország február 6-tól jelentősen, húsz százalékkal csökkenti a kínálatában szereplő legkeresettebb vajak árát. Úgy látszik, a Lidl sem akar lemaradni, ugyanis közleményt adott ki arról, hogy a mai naptól jelentős mértékben és tartósan csökkenti a kínálatában található, legnépszerűbb vajak árát.

A Lidl Magyarország mindent megtesz annak érdekében, hogy vásárlói számára a legjobb árakat tudja biztosítani, ezért folyamatosan figyelemmel kíséri a fogyasztói igényeket, valamint a piaci változásokat és azokra a lehető leggyorsabban reagál. Ennek eredményeként 2023. február 8-tól a 250 gramm kiszerelésű 82 százalékos zsírtartalmú Pilos vaj, valamint a szintén 250 grammos, 80 százalékos zsírtartalmú sózott Pilos vaj árait 25 százalékkal csökkentette. Ezek a termékek az eddigi 1199 forintos ár helyett mától 899 forintért vásárolhatóak meg. Továbbá az áruházlánc szintén csökkentette a hazai, 100 grammos Mizo vaj árát is, ami az eddigi 479 forintról 379 forintra mérséklődött, vagyis közel 21 százalékkal kevesebbet kell érte fizetni – írják a közleményben. 

(Kiemelt képünk: Vásárló a Lidl és az Aldi diszkont áruház műanyag szatyraival Kölnben 2003. november 17-én. Fotó: OLIVER BERG/DPA/AFP)

Tegnap 14:59

A kórházak ellenőrzését is erőforrásnak tekinti a kormányzat, úgy gondolják, hogy nem csak a finanszírozás korrigálásával, hanem a szabályok betartatása is javíthatja a betegellátást. A kórházszövetség konferenciájának második napján az ellenőrzéseket végző szakterületek vezetői szembesítették az intézményvezetőket a föltárt visszásságokkal – írja a Népszava.