Akkumulátorgyárról kérdezgeti a helyieket a pécsi városvezetés

Telefonon automata hanggal kérdeznek meg helyieket, a pécsi Fidesz szerint mindez álprobléma, a lakók adataival pedig Péterffy Attila polgármester hivatala visszaélt.

2023. április 15., 09:15

Szerző:

Telefonos kampányt indítottak a héten Pécsen, amelyben a helyieket egy akkumulátorgyár létesüléséről kérdezték meg. A Telex arról ír, a telefonos kampányt a helyi Fidesz alaptalan riogatásnak és a városlakók adataival való visszaélésnek tartja. Ugyanakkor Pécs városvezetése szerint eddig immár 16-szor utasítottak el akkumulátorgyár létesítésére irányuló érdeklődést 2022-ben, a veszély tehát nagyon is valós.

„Ha egy beruházás megítélése kétséges, akkor csak a pécsiek segítségével hozunk döntést” – így szól a hang, megszólaló automatizált hívás, amit a helyi Fidesz pénteki sajtótájékoztatóján felvételről játszott le. Berényi Zoltán, a Fidesz pécsi elnöke szerint a visszaélés egyértelmű, és szerintük Péterffy Attila független polgármesterhez köthető az akció.

Csizmadia Péter fideszes városházi frakcióvezető ehhez hozzáfűzte, nála is sokan panaszkodtak, hogy nem adták meg a számukat „a dollárbaloldalnak” mégis kaptak a hívásból, ahol a telefon gombjaival kellett választ adni a feltett kérdésre.

A pécsi polgármesteri hivatal az üggyel kapcsolatban a Telex helyi tudósítójával azt közölte, nem tudnak telefonos kampányról, véleményük szerint azt a a többségi, városházi frakciót 2019 óta támogató Pécs Jövője Egyesület lehet a hívások megrendelője.

„Mi fontos ügyekben, valódi kérdésekkel keressük fel a pécsieket, nem úgy, mint például a fideszes vezetésű Debrecenben, ahol akkor tartottak közmeghallgatást, amikor már épült a gyár” – nyilatkozta még Csaba István a helyi MSZP polgármestert támogató önkormányzati képviselője a városvezetéshez közel álló, önkormányzati PécsMa című lapnak eljuttatott közleményében, ahol elismerte, az egyesület szervezi a kampányt.

(Kiemelt kép: illusztráció. Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár beszédet mond a Pécs és a Dél-Dunántúl szerb megszállás alóli felszabadulásának 100. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen Pécsen 2021. augusztus 22-én. Fotó: MTI/Kiss Dániel)