Akkora a hőség, hogy beszüntették a munkát a Continental makói üzemében

A makói gumigyár kazánja mellett többen rosszul lettek pénteken, ezért a dolgozók közül sokan beszüntették a munkát - tudta meg a Délmagyar.hu.

2017. augusztus 5., 12:40

A lapnak név nélkül nyilatkozó egyik munkás szerint a kánikula idején embertelenek a körülmények, a kazán fala 150 fokos, a belélegzett levegő pedig olyan meleg, hogy néha fizikai fájdalmat okoz. Elmondása szerint úgy látták, ilyen az egészségüket veszélyeztetné, hogy ilyen körülmények között kellene folytatniuk a munkát. Pénteken többen rosszul lettek, volt, akinek vérzett az orra.

Az esetre Székely Tamás, a vegyipari dolgozók szakszervezetének elnöke hívta fel a Délmagyar.hu figyelmét. Elmondása szerint a szakszervezet helyben megpróbált közvetíteni a dolgozók és a vezetés között, de nem jártak sikerrel.

A Continental vezetője, Nagy Mihály a lapnak azt mondta: mindig maximálisan figyelnek a munkakörülményekre. Minden dolgozónak védőitalt biztosítanak, óránként 10 perc szünetet tarthatnak klimatizált pihenőhelyen, és műszak közben tusolni is lehet. A kazánosoknak ezenkívül – beosztástól függően – kifizetve elengedtek 1-2 műszakot.

 

07:12

Novák Katalin magyar köztársasági elnök kedden találkozik Sergio Mattarella olasz köztársasági elnökkel, majd szerdán Giorgia Meloni miniszterelnökkel is. A köztársasági elnök meghívására utazik az olasz fővárosba. Mellettük fogadja majd őt több képviselő és szenátor is.

06:00

A pedagógusok 2022. január 31-én tartották meg első, figyelmeztető sztrájkjukat. Bár a kormány a tanárok egyetlen sztrájkkövetelését sem teljesítette, sőt, időközben jogszabálymódosításokkal tette lehetetlenné a törvényes sztrájkjog gyakorlását, a tanárok mégis kitartottak. Nagy Erzsébettel, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmányi tagjával beszélgettünk az elmúlt egy évről, a jelenlegi tervekről és az elért eredményekről.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.