Éjfél körül száll le az afganisztánból kimenekítettek gépe

A mentőakcióban részt vevő első magyar repülőgép érkezését a Külgazdasági és Külügyminisztérium jelentette be. 

2021. augusztus 22., 17:47

Szerző:

Vasárnap az esti órákban, várhatóan éjfél körül Budapestre érkezik Afganisztánból a mentőakcióban résztvevő első magyar repülőgép – jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára vasárnap, budapesti sajtótájékoztatóján.

Magyar Levente azt mondta, a repülőgéppel érkező embereket a magyar honvédek a halálból mentették ki. Nagy részük afgán, jelentős részük pedig magyar és amerikai állampolgár – közölte.

Az államtitkár hozzátette, amerikaiak tucatjait menekítik ki Afganisztánból „azzal a jelentős légi kapacitással, amelyet a Magyar Honvédség ebben a mentőakcióban rendelkezésre bocsátott”. További részleteket akkor közölnek, amikor a kimenekítettek mindegyike biztonságban lesz, a mentőakció folytatódik – tette hozzá.

(Kiemelt képünk: Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart az afganisztáni fejleményekkel kapcsolatban Budapesten, a minisztérium épületében 2021. augusztus 22-én. Az esti órákban, várhatóan éjfél körül Budapestre érkezik Afganisztánból a mentőakcióban résztvevő első magyar repülőgép - jelentette be Magyar Levente. MTI/Mónus Márton)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.